De Vries in voetsporen van twaalf keepende landgenoten

Wolverhampton Wanderers degradeerde zondag naar het Championship na een 2-0 thuisnederlaag tegen Manchester City. Tijdens dat duel maakte Dorus de Vries zijn debuut in de Premier League en is daarmee de twaalfde Nederlandse keeper in de Premier League sinds die werd ingevoerd in het seizoen 1992/93.

De Vries in voetsporen van twaalf keepende landgenoten

Hans Segers was bij de officiële start van de Engelse topklasse de eerste Nederlander onder de lat in de Premier League. De Eindhovenaar verdedigde destijds het doel van Wimbledon (tot en met het seizoen 1995/96) en keepte drie jaar later nog één wedstrijd bij Tottenham Hotspur.

Sander Westerveld heeft de meeste werkgevers achter zijn naam staan in de Premier League. De voormalige sluitpost van Vitesse kwam tussen 1999 en 2002 uit voor Liverpool en droeg in de jaargang 2005/06 de shirts van Portsmouth en Everton.

Uiteraard is Edwin van der Sar de meest ervaren Nederlandse sluitpost. De onlangs gestopte recordinternational van Oranje kwam namens Fulham (124 duels) en Manchester United (186) tot 310 optredens in de Premier League.

In onderstaande lijst is Ronald Waterreus de enige die bij een Premier League-club onder contract stond, maar niet in actie kwam in de competitie. Tussen augustus 2004 en januari 2005 bleef de inbreng van de goalie bij Man City beperkt tot twee League Cup-duels. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's