De Vries: 'Een jaar hard getraind voor de Premier League'

Dorus de Vries maakt zondag zijn langverwachte competitiedebuut voor Wolverhampton Wanderers. De 31-jarige doelman verdedigt de resterende vier wedstrijden het doel bij de Engelse hekkensluiter, doordat eerste keus Wayne Hennessey vanwege een zware knieblessure maanden is uitgeschakeld.

De Vries: 'Een jaar hard getraind voor de Premier League'

'Voor mij is het de mogelijkheid mijzelf te testen op Premier League-niveau', zegt De Vries op de site van The Wolves. 'Ik kijk er naar uit om te spelen. Daar heb ik toch een heel jaar hard voor getraind.'

De vorige zomer van Swansea City overgekomen goalie speelde deze jaargang alleen drie wedstrijden om de League Cup en twee duels in het FA Cup-toernooi. Een van die duels had plaats tegen Manchester City, komende zondag op te gast op Molineux.

Indien Wolverhampton Wanderers níét wint, bestaat de kans dat degradatie naar het Championship komend weekend officieel is.

'Manchester City is een ploeg met ongelofelijk veel ervaren en technische spelers', weet De Vries, die vorig jaar november met Wolverhampton Wanderers om de League Cup met 2-5 verloor. 'We moeten zorgen dat we het aantal fouten tot het minimum beperken en zelf solide blijven.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's