De voetbalwereld kijkt uit naar Brazilië-Ivoorkust

Zondag staat in groep G het duel Brazilië-Ivoorkust op het programma. Een ontmoeting die bij iedere voetballiefhebber tot de verbeelding spreekt. De teams hebben wereldtoppers in de gelederen die kracht en snelheid combineren met techniek.

De voetbalwereld kijkt uit naar Brazilië-Ivoorkust

Brazilië, dat zijn eerste duel met 2-1 van Noord-Korea won, is het best presterende land in de WK-historie. Liefst vijf keer legden de Zuid-Amerikanen beslag op het wereldgoud en door de jaren heen verwierven Braziliaanse spelers internationale faam.

Onder anderen Pelé, Garrincha, Socrates, Zico, Eder, Romario, Rivaldo en Ronaldo schreven geschiedenis met hun doelpunten of briljante openingen. Zij werden gesteund door krachtmensen als Carlos Alberto, Dunga, Junior, Josimar, Cafu en Aldair.

Aanvaller Kaká (foto) van Real Madrid is in het huidige nationale team een aanvallende middenvelder van wereldklasse. Doelman Júlio César (Internazionale) wordt gerekend tot de absolute top, net als de verdedigers Lúcio (Inter), Maicon (Inter), Juan (AS Roma), middenvelder Felipe Melo (Juventus) en spits Lúis Fabiano (Sevilla).

De WK-historie van Ivoorkust steekt schril af bij die van de Brazilianen, maar het land is nadrukkelijk in opkomst. Achterin steunt het elftal vooral op Emmanuel Eboué (Arsenal), Kolo Touré (Manchester City) en Guy Demel (Hamburger SV). Fysiek sterke verdedigers die het topniveau gewend zijn.

Voor de middenvelder Yaya Touré (Barcelona) alsmede de aanvallers Salomon Kalou (Chelsea) en diens clubgenoot/sterspeler Didier Drogba geldt hetzelfde. Ondanks het ontbreken van laatstgenoemde hielden de Afrikanen Portugal gemakkelijk op 0-0, een opsteker voor het duel met Brazilië. De hele voetbalwereld kijkt uit naar de krachtmeting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen