De tijd van sparen is voorbij voor Pellegrini

Reacties

Manchester City-manager Manuel Pellegrini gaat niet langer wedstrijden opofferen, verzekert hij aan de vooravond van het Champions League-duel met Dinamo Kiev. De kritiek op de Chileen na het opstellen van een B-elftal in het FA Cup-duel met Chelsea (5-1 nederlaag) was niet mals.

De tijd van sparen is voorbij voor Pellegrini

'Ik had maar de beschikking over dertien fitte spelers, daarom moest ik de FA Cup wel opofferen', aldus Pellegrini tijdens zijn persconferentie. Spelers sparen is nu verleden tijd. 'We willen prijzen pakken en hebben de intentie om in alle overgebleven competities zo ver mogelijk te komen.' The Citizens zullen die woorden allereerst woensdagavond kracht bij willen zetten in Kiev, waarna zondag een ontmoeting met Liverpool wacht in de finale van het toernooi om de Capital One Cup.

Spelers als Raheem Sterling, Yaya Touré, David Silva en Sergio Agüero zullen weer terugkeren in de basis, terwijl Eliaquim Mangala weer beschikbaar is na blessureleed. 'We zullen met een vergelijkbaar elftal spelen als in onze laatste Premier League-wedstrijd', beaamt de manager. Toen was Tottenham Hotspur in Manchester met 2-1 te sterk voor City, waardoor de titelkansen van Pellegrini en co een flinke knauw kregen. De achterstand op koploper Leicester City bedraagt zes punten voor de nummer vier van de ranglijst.

Komende zomer moet Pellegrini plaatsmaken voor Josep Guardiola, maar de Chileen wil City hoe dan ook met opgeheven hoofd verlaten. Zijn afscheid zorgt niet voor verslapping bij de spelers, denkt Pellegrini. 'Dat vormt geen enkel probleem. Alle spelers zijn zich bewust van de belangen en de doelstellingen. De situatie is heel makkelijk, we moeten ons simpelweg op onze taken focussen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.