De Sutter en Refaelov knallen Club Brugge naar bekerwinst

Reacties

Club Brugge heeft zondag de Beker van België gewonnen. Een ongekend spectaculaire slotfase leverde uiteindelijk een 2-1 winst op voor de ploeg van Ruud Vormer, die de hele wedstrijd speelde.

De Sutter en Refaelov knallen Club Brugge naar bekerwinst

Het succes voor trainer Michel Preud'homme bij de Bruggelingen blijft maar voortduren. Zijn ploeg schoot zichzelf vorige week als koploper naar de play-offs om de landstitel, terwijl zij donderdag ten koste van Besiktas de kwartfinale van de Europa League bereikte. Met Ruud Vormer in de basis, maar zonder de lichtgeblesseerde Stefano Denswil, pakte Club zondag de eerste tastbare prijs van het seizoen.

De aanloop naar de bekerfinale in Brussel was behoorlijk onrustig. Door dreigende rellen tussen beide supportersgroepen moest een deel van de hoofdstad worden afgezet, waardoor de twee spelersbussen te laat waren. De aftrap werd dan ook een half uur uitgesteld. Eenmaal aangekomen bij het Koning Boudewijnstadion gooide een Club-supporter bovendien een bak friet over Anderlecht-trainer Besnik Hasi heen.

Fans van Club Brugge ontvangen de spelersbus van Anderlecht niet bepaald vriendelijk.
Fans van Club Brugge ontvangen de spelersbus van Anderlecht niet bepaald vriendelijk.

De Albanese oefenmeester kreeg na elf minuten spelen een tweede – iets grotere – domper te verwerken. Lior Refaelov bezorgde de bal uit een vrije trap namens Club met een strakke pass bij de tweede paal, waarna de bij Anderlecht nooit echt doorgebroken spits Tom De Sutter (hoofdfoto) met een heerlijke volley in de lange hoek voor de 1-0 ruststand zorgde.

Na de pauze dacht Club tot twee keer toe de voorsprong te verdubbelen, maar evenzovaak werd een doelpunt afgekeurd. Bij een corner waaruit de bal via Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht binnenging zou Refaelov keeper Silvio Proto te veel hebben gehinderd, terwijl José Iziquierdo na zijn treffer werd afgevlagd omdat hij nipt buitenspel stond. Dat leek de blauw-zwarten lang niet te deren, tot kort voor tijd.

Vlak nadat Club-keeper Mathew Ryan met een knappe redding de winst dacht te hebben veiliggesteld, werd het alsnog 1-1. Aleksandar Mitrovic leek in de slotminuut met een bekeken schot vanaf de rand van het strafschopgebied een verlenging af te dwingen. Maar dat was buiten Refaelov gerekend: met een volgende prachtige volley bezorgde hij zijn ploeg in de blessuretijd de beker.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.