'De schuwe visionair Allach heeft gefaald'

Reacties

Met het mislopen van de play-offs en het vertrek van trainer Rob Maas is het rampseizoen van Vitesse compleet. Het lijkt in het bijzonder slecht nieuws voor technisch directeur Mo Allach, wiens contract over een half jaar afloopt. VI maakt de balans op na tweeënhalf jaar lang bouwen, ruziemaken én stilzwijgen.

'De schuwe visionair Allach heeft gefaald'

De man die in oktober 2013 in Arnhem begon, loopt over een half jaar uit zijn contract. Allach is hoofdverantwoordelijk voor de sportieve vrije val en drukt met een salaris van ongeveer driehonderdduizend euro flink op de begroting. De kritiek op het functioneren van de td neemt zowel binnen als buiten de club toe. Maar is dat terecht?

Toen hij op 1 oktober 2013 begon, werden de scouting én de jeugdopleiding speerpunten. Er werden fulltime jeugdtrainers aangesteld en talenten bij andere bvo’s weggeplukt. Volgens Allach behoort Vitesse inmiddels tot de beste vijf jeugdopleidingen van Nederland. De club is trots op het twintigtal spelers dat uitkomt voor de diverse nationale elftallen. Maar Allach ging verder. Hij wilde een Vitesse-lab bouwen en ontwikkelde een voetbal-DNA. Alles draait om herkenbaar, attractief en dominant voetbal en dat is een pluspunt.

Daartegenover staat zijn beroerde presentatie in de media, het gebrek aan clubliefde bij de 'clubhopper' en een falend aankoopbeleid - twee miljoen euro aan aankopen, maar het rijtje missers is lang. Daarnaast had hij een weinig gelukkige hand in het aanstellen van een vervanger voor de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz. De keuze voor Maas pakte namelijk verkeerd uit. De ploeg liep de play-offs mis en het voetbal was niet om aan te zien.

Maas ontbeerde gezag en maakte beginnersfouten, maar Allach was intussen in geen velden of wegen te bekennen. Zoals een trainer voor zijn spelers moet staan in mindere tijden, moet een td het opnemen voor zijn trainer. Allach zweeg. Vitesse heeft inmiddels geen hoofdtrainer meer, geen Europees voetbal, maar wél morrende spelers en supporters die twijfelen over hun seizoenkaart. Met dank aan Mo Allach, die alleen achter de schermen goed werk heeft geleverd.

In de VI van deze week en op VI Premium het hele verhaal, waarin een rapport wordt opgemaakt na tweeënhalf jaar Mo Allach bij Vitesse.
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.