De Rossi: 'Echte mannen nodig, geen Panini-plaatjes'

Reacties

Mario Balotelli heeft zijn krediet definitief verspeeld bij de Italiaanse nationale ploeg. Na de uitschakeling tegen Uruguay (1-0 nederlaag) hekelde ploeggenoot Daniele De Rossi de aanvaller van AC Milan.

De Rossi: 'Echte mannen nodig, geen Panini-plaatjes'

'We hebben echte mannen nodig, geen Panini-plaatjes of karakters', zegt De Rossi, die naast de inbreng van Balotelli nog meer oorzaken had voor het teleurstellende WK.

'Er waren zeker dingen die het resultaat hebben beïnvloed, zoals de hitte en de scheidsrechter, maar we mogen die dingen niet blijven aandragen', aldus de middenvelder van AS Roma.

'We moeten dit snel vergeten. Sorry, dat neem ik terug. We moeten dit onthouden, evalueren wat verkeerd ging en opnieuw beginnen met echte mannen', besluit De Rossi. Ook de inmiddels opgestapte Cesare Prandelli had geen goed woord over voor Balotelli, die in de eerste helft tegen een gele kaart opliep en mede daardoor in de rust in de kleedkamer achterbleef.

'Hij moet zichzelf onder controle kunnen houden', zegt Prandelli. 'Maar ik heb Mario vervangen omdat ik vreesde dat we met tien man zouden eindigen. Balotelli was een onderdeel van het project dat mislukt is. Als we geen doelpunten maken is dat een structurele beperking. Maar ik maak de keuzes en daar neem ik ook de verantwoordelijkheid voor.'

Uruguay plaatste zich ten koste van Italië voor de achtste finale van het WK. Diego Godín zorgde negen minuten voor tijd voor de beslissing, waardoor Italië voor het tweede WK op rij al na de groepsfase naar huis moet.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.