De Roon verstoort met Middlesbrough feestje Wenger

Arsenal is op eigen veld tegen duur puntenverlies aangelopen. Thuis tegen Middlesbrough kwam de ploeg van de jarige manager Arsène Wenger niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

En uiteindelijk mocht Arsenal zijn handen dichtknijpen met dat resultaat, want het waren de bezoekers - waar Marten de Roon de hele wedstrijd speelde - die kans op kans kregen in het Emirates Stadium. Halverwege de eerste helft bracht doelman Petr Cech redding op kansen voor Adama Traoré en Álvaro Negredo, terwijl niet veel later een vrije trap van Gaston Ramírez tegen de lat belandde.

Aan de andere kant moest Víctor Valdés ingrijpen bij een vrije trap van Alexis Sánchez, zijn oud-ploeggenoot bij Barcelona. Er stonden in totaal liefst zeven Spanjaarden in de basis bij Arsenal en Middlesbrough. Traoré maakte de beste indruk van hen. Tien minuten voor rust stond de vleugelaanvaller aan de basis van een enorme kans voor Ramírez, die in kansrijke positie recht op Cech kopte.

Van de voorgaande zes wedstrijden op de verjaardag van Arsène Wenger won Arsenal er drie en drie keer werd verloren.

Na rust kreeg Arsenal wat meer controle, maar Víctor Valdés kwam zelden echt in de problemen. De doelman van Middlesbrough reageerde attent op een gevaarlijk schot van Alexis Sánchez en kon een doelpoging van Theo Walcott van grote afstand eenvoudig onschadelijk maken nadat hij daarvoor zelf wild uit het doel was gekomen. Het bleef uiteindelijk 0-0 in Noord-Londen, het eerste gelijkspel van Wenger tijdens een wedstrijd op zijn verjaardag.

Arsenal heeft nu twintig punten uit negen wedstrijden en blijft eerste in de Premier League, maar Liverpool kan de koppositie overnemen als het zaterdagavond thuis tegen West Bromwich Albion met minimaal twee doelpunten verschil wint. Middlesbrough komt op zeven punten en staat zeventiende.