De Roon: 'Van Basten ging goed tekeer en dat was nodig'

SC Heerenveen-aanvoerder Marten de Roon haalde opgelucht adem na de 1-2 zege op Heracles Almelo. 'Ik ga niet zeggen dat we verdiend hebben gewonnen, maar het is wel een lekkere overwinning.'

De middenvelder vond dat zijn ploeg een matige eerste helft speelde. 'Het was heel erg slap, voor rust. We verloren elk duel, kwamen bij elke bal te laat. Ik vroeg me af of we wel wakker waren. Het is moeilijk om dat om te zetten. Gelukkig bleef het toen bij 1-0', gaf hij toe tegenover Fox Sports.

Door een doelpunt van De Roon ging Heerenveen rusten met 1-1. Daar kreeg de ploeg een donderspeech van trainer Marco van Basten. 'In de rust is hij goed tekeer gegaan. Dat was nodig. De eerste helft was dramatisch.' Dat had niet meteen effect. Al meteen in de tweede helft kreeg Mark Uth een grote kans op de 2-1. 'Ook na twintig seconden waren we nog niet wakker. Ongelooflijk.'

'Maar vervolgens hebben we een goede tweede helft gespeeld en alsnog gewonnen. Dat is ook wel een kwaliteit van ons. Wij hebben aan een of twee kansjes genoeg. Deze lekkere overwinning geeft moed voor de komende wedstrijden', besloot hij.

Ook Van Basten was gelukkig met de overwining. 'De eerste helft was apatisch en ook in het begin van de tweede helft komen we goed weg. Daarna zijn we niet veel meer in de problemen geweest. We hebben nu veertig punten, daar ben ik blij mee. Dat is een respectabel aantal.'