De Ridder: 'We moeten de supporters trots maken'

Komende zondag wacht voor De Graafschap het streektreffen met Vitesse. De Superboeren willen in het Gelredome de goede lijn in 2011 doortrekken. Na de winterstop behaalde de Doetinchemse club vijf punten tegen op papier zwaardere tegenstanders als FC Groningen, FC Utrecht, Ajax en Feyenoord.

De Ridder: 'We moeten de supporters trots maken'

Uitblinker bij De Graafschap is al langere tijd Steve de Ridder. De Belgische aanvaller zorgt met zijn dribbels voor gevaar. 'Ook komende zondag moeten we van onze eigen kracht uitgaan', kijkt hij vooruit. 'We zijn in vorm, terwijl Vitesse nog altijd zoekende is. Daarom heb ik heel veel vertrouwen. We beseffen dat het voor de supporters de wedstrijd van het jaar is. Het is aan ons om ze trots te maken.'

De Graafschap zal gesteund worden door liefst 1200 supporters uit de Achterhoek. Het is mede het gevolg van een speciale actie van de spelers, die de busreis voor de fans betalen. Purrel Fränkel weet als geen ander hoe de derby leeft.

De aanvoerder stond in het verleden vijf seizoenen onder contract bij Vitesse. Nadat hij de Arnhemse club in 2007 verruilde voor De Graafschap, maakte hij direct een treffer in het Gelredome tegen zijn oude club. 'Ik teken meteen voor hetzelfde scenario', lacht de linksback. 'Ik weet dat het leeft, vooral bij ons. Het zijn altijd leuke duels, ik kijk uit naar een mooie zondagmiddag.'

De Graafschap-trainer Darije Kalezic kan in Arnhem overigens geen beroep doen op Rydell Poepon. De aanvaller is geschorst. Zijn plek voorin zal worden ingenomen door Hugo Bargas. (Freek Jansen)
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's