De Ridder niet verrast door afwachtend SC Heerenveen

De kans is groot dat Daniel de Ridder (29) aan zijn laatste maanden als speler van SC Heerenveen bezig is. Afgelopen week liet de clubleiding formeel weten dat de optie in het contract van de aanvallende middenvelder niet wordt gelicht.

De Ridder niet verrast door afwachtend SC Heerenveen

De Ridder is bezig aan zijn eerste seizoen in Friesland en groeide uit tot onbetwiste basiskracht onder trainer Marco van Basten. Door een nekhernia staat hij echter al sinds januari langs de kant. 'Het was geen verrassing voor me', zegt De Ridder tegenover Voetbal International over het vooralsnog uitblijven van een nieuwe verbintenis.

'Sinds december zijn hier met technisch directeur Johan Hansma al enkele goede gesprekken over geweest. Daarin sprak hij onder meer ook zijn vertrouwen uit in mijn kwaliteiten. We liggen op één lijn. Aangezien ik nu ook geblesseerd ben, heeft het van beide kanten geen zin de optie te lichten. Er is afgesproken in de zomer verder te kijken.' De Ridder, die in het verleden uitkwam voor Ajax, Celta de Vigo, Birmingham City, Wigan Athletic, Hapoel Tel Aviv en Grasshoppers, sluit een vertrek niet uit. 'Maar ik heb een goede verstandhouding met de club, en vooral met Johan Hansma.'

Voorlopig is fit worden de grootste zorg van de bij Ajax opgeleide vleugelspeler. 'Ik concentreer me nu op de revalidatie, en hoop dit seizoen nog in actie te kunnen komen. Daarna zien we wel hoe het ervoor staat, maar onder de huidige omstandigheden heb ik er zelf ook vrede mee dat de optie niet wordt gelicht.'(Freek Jansen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen