De Premier League, leuker kunnen we het niet maken

Reacties

De 28ste speelronde in de Premier League begint dinsdagavond om 20.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit, met het oog op de bloedstollende strijd bovenin.

De Premier League, leuker kunnen we het niet maken

Leicester City op dinsdag, de overige titelkandidaten op woensdag. Het belooft een interessante midweek te worden, een volgend hoofdstuk in een van de meest onvoorspelbare Premier League-seizoenen in jaren.

Het is op dit moment volstrekt niet te zeggen wie straks op 15 mei een ereronde mag maken met de beker. Wes Morgan, Hugo Lloris, Per Mertesacker of misschien toch Vincent Kompany. Het zal een fotofinish worden, afhankelijk van de vorm van de dag en net dat beetje geluk wel of niet. Een feest voor de neutrale kijker dus.

Bij Arsenal stevent Mesut Özil af op een record. Met achttien assists is hij hard op weg een legende uit de boeken te spelen. Thierry Henry gaf in het seizoen 2002/03 twintig beslissende voorzetten, een aantal dat daarna nooit meer is verbeterd. Niet door Frank Lampard, niet door Cesc Fabregas. De Duitser verdient het op basis van zijn spel dit seizoen en zijn verbluffende inzicht. Özil ziet oplossingen die anderen niet zien. Alsof hij een seconde vooruit voetbalt. Tegen Manchester United gaf hij in de eerste helft een waanzinnige bal op Nacho Monreal, maar die wist de back niet af te ronden. Het is de pech van een assistkoning, die is vooral afhankelijk van anderen.

Over Leicester City is genoeg  gezegd en geschreven. Jamie Vardy, Riyad Mahrez, Robert Huth. Ze stevenen af op de stunt van de eeuw. Want Leicester City een sprookje blijven noemen is Leicester tekort doen. Claudio Ranieri heeft gewoon een geweldige ploeg gesmeed die bruist van de energie en tactische discipline toont.

Tottenham Hotspur is de meest Engelse van alle titelkandidaten. Nota bene een Argentijn heeft daar voor een nieuwe werkelijkheid gezorgd. Afgelopen zondag tegen Swansea City startte Mauricio Pochettino met vijf Engelse spelers (op de foto Danny Rose en Eric Dier) in de basis en kwamen later nog twee talenten van eigen bodem het veld in. Dat is bijzonder in een competitie waar in een zomerse transferperiode een miljard doorheen gaat.

Zo valt voor elke titelkandidaat wel iets te zeggen. Het is afwachten welke kant de bal precies oprolt. Voorlopig kunnen we alleen maar kijken en afwachten. De Premier League, leuker kunnen we het niet maken.

Programma
Norwich City 01-03
20:45
Chelsea
Sunderland 01-03
20:45
Crystal Palace
Aston Villa 01-03
20:45
Everton
AFC Bournemouth 01-03
20:45
Southampton
Leicester City 01-03
20:45
West Bromwich Albion
Arsenal 02-03
20:45
Swansea City
West Ham United 02-03
20:45
Tottenham Hotspur
Stoke City 02-03
20:45
Newcastle United
Liverpool 02-03
21:00
Manchester City
Manchester United 02-03
21:00
Watford
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.