De Nooijer verhuurd aan NEC

NEC heeft Dennis de Nooijer op huurbasis overgenomen van SC Heerenveen. De Nijmeegse club zit krap in de aanvallers en is in de KPN Eredivisie de minst productieve ploeg. 'Ik ben vooral blij dat Johan Neeskens mij een kans wil geven.'

'Met een elfde plaats staat NEC er niet zo heel goed voor, maar de club wordt in principe niet bedreigd met degradatie. NEC lijkt me een leuke club om voor te voetballen. Ik ben vooral blij dat Johan Neeskens mij een kans wil geven', zegt De Nooijer op zijn website.

De aanvaller had wel oren naar een overgang. Bij Heerenveen was De Nooijer, die dit seizoen niet verder kwam dan drie invalbeurten, uit beeld geraakt. De oud-Spartaan werkte in november een stage af bij MSV Duisburg. Trainer Pierre Littbarski sprak zijn tevredenheid uit, maar vervolgens werd niets meer uit Duitsland vernomen.

De interesse van NEC kwam afgelopen weekeinde. De Nijmeegse club, die door de blessure van Gorgi Hristov krap in de aanvallers zit, bereikte snel overeenstemming over de hoogte van de huursom. De Nooijer speelt zondag zijn eerste wedstrijd in het shirt van NEC. De tegenstander is saillant genoeg SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's