De mysterieuze verschijning van Jezus op Anfield

Reacties

De 28ste speelronde in de Premier League begint dinsdag om 20.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit op de belangrijkste wedstrijden.

De mysterieuze verschijning van Jezus op Anfield

In de vorige vooruitblik, een paar dagen geleden, ging het over het gebrek aan creativiteit en fantasie in de Premier League. Veel geld, maar zo teleurstellend weinig écht bijzondere ontwikkelingen. Natuurlijk bestaan er uitzonderingen.

Liverpool bijvoorbeeld. Daar is ook flink geïnvesteerd in de verversing en verbreding van de selectie na het vertrek van Luis Suarez. Het eerste half jaar van dit seizoen dreigde de club terug te vallen naar de middenmoot, maar manager Brendan Rodgers heeft met dappere keuzes een ommekeer teweeggebracht.

Niet Manchester United, zoals Louis van Gaal foutief voorrekende, maar Liverpool is dé ploeg in vorm. The Reds spelen  verreweg het meest attractieve en spannendste voetbal in Engeland. Afgelopen zondagmiddag werd Manchester City gedurfd afgejaagd en dankzij twee fantastische afstandsschoten van Jordan Henderson en Phillipe Coutinho met een 2-1 nederlaag teruggestuurd.

De ideeën van de trainer zijn duidelijk zichtbaar op Anfield. Het voetbal van Liverpool heeft een helder Rodgers-stempel. Bovendien zie je spelers met reuzenstappen vooruitgaan. Emre Can heeft zich vast in de basis gespeeld als voetballende rechtsback in een 3-5-2-formatie. Jordan Henderson is bezig aan zijn vierde seizoen bij The Reds, is al een paar keer afgeschreven, maar bewijst dat Liverpool straks best zonder boegbeeld Steven Gerrard kan.

Raheem Sterling is ook iemand met wie Rodgers in het begin clashte en die nu tot de elite van de Premier League behoort. Of Phillipe Coutinho, de frêle Braziliaan de halverwege het seizoen 2012/13 overkwam van Internazionale - voor slechts tien miljoen euro - en steeds vaker aan het toveren slaat met zijn magische voeten.

Sommigen zoeken de opleving van Liverpool overigens in iets hogers. Op 21 december stond een als Jezus verklede man op Anfield met een kartonnen bordje in zijn linkerhand. Brendan, I’ve got your back’, was de boodschap.

En zie. Wie de resultaten erop terugslaat, komt tot de volgende ontdekking: sinds het mysterieuze gastoptreden van de Jezus-look-a-like heeft de club de weg omhoog ingezet. De balans in de Premier League sinds die bewuste thuiswedstrijd tegen Arsenal: acht keer winst en twee keer gelijk.

Programma
Aston Villa 03-03
20:45
West Bromwich Albion
Hull City 03-03
20:45
Sunderland
Southampton 03-03
20:45
Crystal Palace
Queens Park Rangers 04-03
20:45
Arsenal
West Ham United 04-03
20:45
Chelsea
Manchester City 04-03
20:45
Leicester City
Newcastle United 04-03
20:45
Manchester United
Stoke City 04-03
20:45
Everton
Tottenham Hotspur 04-03
20:45
Swansea City
Liverpool 04-03
21:00
Burnley
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.