De Mul stopt: 'De blessures bleven komen'

Reacties

Tom de Mul heeft een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. De Belg kampte lange tijd met blessureleed en besloot om die reden te stoppen. 'Ik wist dat er geen kans bestond om terug te keren.'

De Mul stopt: 'De blessures bleven komen'

'De beslissing om te stoppen viel me heel zwaar. In overleg met mijn omgeving heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt.  Ik wist dat er geen kans bestond om terug te keren. Ik heb er alles aan gedaan om weer de oude te worden, maar de blessures bleven komen. Na mijn afscheid wou ik niets meer met voetbal te maken hebben, maar nu zou ik misschien graag met jonge spelers werken', vertelde in de Belgische media.

De vleugelaanvaller belandde in 2003 bij Ajax, waar hij aanvankelijk weinig aan spelen toekwam. Als huurling bij Vitesse maakte de inmiddels 28-jarige aanvaller dusdanig vel indruk dat hij een nieuwe kans in Amsterdam kreeg. In dat seizoen, 2006/07, veroverde hij een basisplek en dwong daarmee een transfer naar het Spaanse Sevilla af. Een succes werd dat niet. De Mul werd onder meer uitgeleend aan RC Genk en Standard Luik. In 2009 speelde de flankspeler zijn laatste wedstrijd.

Logischerwijs gaat het WK in Brazilië aan hem voorbij. 'Het doet pijn om er nu niet meer bij te zijn. Dit was ook mijn ploeg, mijn generatie. Je weet natuurlijk niet of ik er zonder blessures wel was bij geweest, maar ik had er de kwaliteiten voor. Ik zal er even stil van worden, maar ik ben wel blij voor de Belgen. Dit is de beste generatie ooit. We hebben creatieve en aanvallende spelers die het verschil maken, met Kompany en Hazard als absolute toppers. De halve finale of zelfs de finale is mogelijk', voorspelde de tweevoudig international.

Uitgebreide interviews lees je op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.