De Mos begint bij Sparta met gelijkspel tegen Heracles

Aad de Mos is zijn tijdelijke baan bij Sparta Rotterdam begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. In een aardige tweede helft vielen de doelpunten.

Met Aad de Mos voor het eerst op de bank bij Sparta probeerden de Rotterdammers de eerste aanzet te geven om het spelen van degradatie/promotiewedstrijden te voorkomen. Ruud Knol keerde terug in de basis, Nick Viergever schoof naar het middenveld en de oefenmeester gunde David Abdul zijn debuut.

Tot veel ophef resulteerde de aanstelling van De Mos in de eerste helft nog niet. Heracles Almelo had een licht overwicht, maar dat leidde niet tot grote kansen. Pas vlak voor rust had de ploeg van Gertjan Verbeek uitzicht op een treffer, maar Everton miste de gegeven strafschop.

De tweede helft begon met meer elan. Vlak na de hervatting leek een inzet van Darl Douglas voorlangs te gaan, maar bij de tweede paal was Bas Dost nog voldoende op tijd om de openingstreffer binnen te tikken.

Vijf minuten later kwam Sparta op gelijke hoogte. Een diepe pass van Viergever wekte voldoende vertrouwen bij Edouard Duplan om het gat in te duiken. De Franse buitenspeler was Mark Looms en Antoine van der Linden te snel af en schoof de 1-1 langs Martin Pieckenhagen.

Na een fase waarin beide ploegen met weinig intenties het vijandelijke doel op zochten, werd het in de slotfase nog even spannend. Mark-Jan Fledderus zette Alexander Seliga aan het werk en Pieckenhagen moest fors aan de bak op een pegel van invaller Joshua John.

De Mos haalde het eindsignaal niet. De coach werd door scheidsrechter Roelof Luinge naar de tribune gezonden nadat de oefenmeester het speelveld had betreden om zijn ongenoegen te tonen over het missen van een vermeende handsbal van Van der Linden in het Heracles-strafschopgebied. Vanaf de tribunes op Het Kasteel zag De Mos geen doelpunten meer.