De menselijke kant van Terry, Van Gaal toch géén idioot

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De menselijke kant van Terry, Van Gaal toch géén idioot

'Ronald Koeman heeft ervoor gezorgd dat ik echt mezelf kan zijn en mijn eigen spel kan spelen.'
• Het lukte Ryan Bertrand niet om door te breken bij Chelsea, maar bij Southampton is de linksback wel uitgegroeid tot een vaste waarde en werd hij zelfs international van Engeland. In gesprek met Daily Mail geeft hij zijn manager hier de credits voor.

John Terry (foto boven) zou zich van zijn goede kant hebben laten zien. Op het sociale medium Reddit dook maandag namelijk deze foto op. De Chelsea-aanvoerder zou deze brief hebben geschreven aan de weduwe van een overleden fan van de Londenaren.

John Terry

'Ik denk dat ik tot nu toe een mooie loopbaan heb gehad en hij is nog niet voorbij.'
• Op de website van de FIFA laat Andreas Isaksson, voormalig doelman van onder meer Manchester City en PSV, weten trots te zijn op wat hij bereikt heeft. Momenteel staat de 34-jarige Zweed onder contract bij het Turkse Kasimpasa.

'Vroeger wilde ik ook alles geven, maar lukte het niet altijd. Nu hou ik me niet meer met randzaken bezig en speel ik beter.'
Marko Arnautovic heeft zich in het verleden niet altijd van zijn beste kant laten zien. De voormalige aanvaller van onder meer FC Twente, Internazionale en Werder Bremen geeft tegenover Kurier aan daar nu zelf verandering in te hebben gebracht. Hierdoor presteert hij goed in de nationale selectie van Oostenrijk én bij zijn club Stoke City.

• Als we de reclame van een bekend pindakaasmerk moeten geloven, kon Pieter van den Hoogenband vroeger absoluut niet voetballen en daarom is hij maar op zwemmen gegaan. Helaas voor de voormalige olympisch kampioen is hij in Eindhoven geboren en niet in Carlisle. Het stadion van de plaatselijke voetbalclub, uitkomend in de League Two, lijkt namelijk de perfecte plek voor Van den Hoogenband om zijn voetballoopbaan nieuw leven in te blazen.

'Ik denk niet dat we de veiligheid kunnen garanderen die nodig is om zo'n groot evenement te organiseren. Denk je echt dat mensen nog naar het Stade de France willen?'
• Oud-voetballer Just Fontaine, met dertien goals topscorer van het WK 1958, vindt dat zijn land Frankrijk na de aanslagen van vrijdag geen gastheer meer kan zijn van het EK komende zomer. (Die Welt)

'Na twee dagen onder hem getraind te hebben, dacht ik: Wie is deze idioot?'
• De Spaanse middenvelder Xavi was aanvankelijk geen fan van Louis van Gaal, onder wie hij debuteerde bij Barcelona. Maar zijn mening zou snel bijdraaien, mede doordat Van Gaal het maximale van zijn spelers eiste: 'Na een week dacht ik al: Hij heeft gelijk. Hij heeft altijd een speciaal plaatsje in mijn hart, Louis van Gaal.' (ESPN)

'Nu Wales, Noord-Ierland en Engeland al geplaatst zijn, heb ik echt het gevoel dat we achterblijven als we ons niet kwalificeren.'
Shay Given hoopt op zijn oude dag met Ierland nog een keer op een groot toernooi. Hij moet maandag wel geblesseerd toekijken als zijn landgenoten het thuis opnemen tegen Bosnië-Herzegovina. Lukt het de Ieren zich na de 1-1 in Zenica te kwalificeren, is Given in de running om op zijn veertigste de oudste speler op een EK ooit te worden. Gábor Király, die zich zondag met Hongarije al plaatste, is echter nog negentien dagen ouder.

• In zijn strijd tegen de kilo's heeft Diego Maradona zijn maag voor de tweede keer laten verkleinen. De ingreep vond plaats in Maracaibo, een stad in Venezuela, omdat Pluisje zich erg verbonden voelt met het socialistische bewind in dat land. De wereldkampioen van 1986 maakt het overigens goed.

'Ik zou liever zonder helm spelen, maar de dokter heeft me dat verboden.'
Petr Cech vertelt in de Tsjechische krant Tydan over de helm waarmee hij sinds zijn ernstige hoofdblessure in 2006 speelt. Dat ding zit soms aardig in de weg, zo laat de doelman van Arsenal weten. Hij kan bijvoorbeeld zijn teamgenoten niet altijd verstaan, omdat het hoofddeksel zo nu en dan over zijn oren zakt.

'De situatie van Chelsea verbaast me. Zes maanden geleden waren ze nog kampioen en alle spelers zijn gebleven. De coach heeft slechts een paar dingen naar zijn eigen smaak aangepast.'
• In datzelfde interview laat de doelman zich uit over de situatie van Chelsea. De Londenaren staan momenteel slechts zestiende in de Premier League, terwijl de club afgelopen seizoen - met Cech als tweede keeper - nog de landstitel veroverde.

• Zondag lieten we de panna van Paul Scholes in de warming-up voor het UNICEF-duel van David Beckham op Old Trafford al zien. Vandaag een filmpje waarin de hoofdrolspeler zelf de poort iets te ver open heeft. Zijn zoon Brooklyn maakt daar dankbaar gebruik van. Koekkoek!

'Ik luister elke dag naar Ronald Koeman en heb ontzettend veel respect voor hem als trainer en vooral voor de voetballer die hij vroeger was. Het is elke dag een genoegen om met hem op het veld te staan.'
• In gesprek met De Telegraaf laat Oranje-international Virgil van Dijk zich uit over zijn manager Ronald Koeman bij Southampton, die vroeger net als hij centraal achterin speelde.

'Ik weet wel dat ik nog veel stappen moet gaan maken, maar iedereen die bij Jong Oranje zit heeft de kans om bij het Nederlands elftal te komen. Dat geldt voor mij, voor iedereen.'
Vincent Janssen maakte afgelopen zomer de overstap van Almere City naar AZ en droomt nu al stiekem van het grote Oranje. (FOX Sports)

• Frankrijk oefent dinsdag op Wembley tegen Engeland. Sportkrant L'Équipe heeft daarom het beste Britse elftal samengesteld. Het door het dagblad samengestelde team bevat zes Engelse spelers, vier uit Wales en één Schot. Noord-Ierland is als enig land uit Brittannië niet vertegenwoordigd.

'In het verleden was Spanje altijd favoriet als het tegen België speelde. Nu verwacht ik een gelijk opgaande wedstrijd. De Belgen hebben een fantastische ploeg en een goede generatie spelers.'
• Spanje treft dinsdag in België de huidige nummer één van de wereld in een vriendschappelijke interland. Voormalig Spaans international Xavi kijkt uit naar de ontmoeting tussen de twee landen. (Het Nieuwsblad)

'De eerste weken heb ik alleen maar apart van de groep getraind om fysiek sterker te worden. Wat ik dan deed? Rennen. Alleen maar rennen, rennen, rennen.'
Jean-Paul Boëtius verruilde Feyenoord kort voor aanvang van het huidige seizoen voor FC Basel. Bij de Zwitsers volgde hij in zijn eerste weken een speciaal trainingsschema, naar het geijkte Bundesliga-voorbeeld. In De Telegraaf vertelt hij over de pittige start bij zijn nieuwe werkgever.

Paul Scholes en Arie Haan vieren vandaag hun verjaardag. De levende legende van Manchester United mag 41 kaarsjes uitblazen, de voormalige international van Nederland wordt 67. Een van de bekendste momenten uit de loopbaan van Haan is het verwoestende schot waarmee hij Nederland in 1978 naar de WK-finale schoot ten koste van Italië (zie hieronder). Naast de twee oud-voetballers vieren overigens ook Ajacied Nemanja Gudelj (24) en FC Twente-doelman Joël Drommel (19) hun verjaardag. Allen van harte gefeliciteerd!

'Het EK moet gewoon doorgaan, net als het leven.'
• De Belgische bondscoach Marc Wilmots is van mening dat het EK van volgend jaar in Frankrijk door de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs niet afgelast moet worden. In gesprek met Sporza geeft de keuzeheer van De Rode Duivels aan dat het wel veilig moet zijn, maar dat er gewoon gevoetbald moet worden.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.