De laatste ronde: mogelijke KO voor Newcastle United

Reacties

De 38ste en laatste speelronde in de Premier League begint zondag om 16.00 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk kijkt vooral naar de penibele situatie onderin.

De laatste ronde: mogelijke KO voor Newcastle United

Negentig minuten nog en het Premier League-seizoen zit erop. Het was het jaar van Louis van Gaal, van Ronald Koeman en Dick Advocaat ook. Ze hebben elk op hun eigen manier aan Holland-promotie gedaan. De een hielp Manchester United terug naar de Champions League, de ander zag een compleet basiselftal vertrekken en presteerde alsnog, terwijl de derde deed waarvoor hij was aangesteld: een club in nood redden van de ondergang. Een ruim voldoende daarom op het rapport van de Nederlandse managers, ook al was het voetbal soms niet om aan te zien.

De laatste speelronde is in twee opzichten nog interessant. De degradatiestrijd is nog niet helemaal beslist en drie clubs maken nog kans op de vijfde plaats, waaronder het Southampton van Koeman.

Eerst de penibele situatie onderin. Daar is het stuurloze Newcastle United op de zeventiende plaats beland, met als enige houvast dat een thuiszege op West Ham United genoeg is voor lijfsbehoud. Toch zal geen supporter rustig gaan zitten op St. James' Park. Newcastle heeft al tien duels op rij niet meer gewonnen. Het niveau van het spel is bovendien zo dramatisch dat het lijkt of vijf minuten voor tijd nog even elf supporters van het veld geplukt zijn. Het is een elftal zonder ziel, spelidee en wilskracht. Newcastle moet vooral hopen dat Manchester United op bezoek bij Hull City zijn sportieve plicht vervult.

Rest de Europa League-plekken. Op dit moment is nog niet zeker of de club die het seizoen als zevende eindigt instroomt in de derde voorronde. Doordat Chelsea beslag heeft gelegd op de League Cup en kampioen is geworden, is het tweede Engelse startbewijs voor de Europa League doorgeschoven naar de competitie. Indien Arsenal de FA Cup wint ten koste van Aston Villa geeft ook de zevende plaats op de ranglijst recht op Europa Cup-voetbal.

Programma
Arsenal 24-05
16:00
West Bromwich Albion
Aston Villa 24-05
16:00
Burnley
Chelsea 24-05
16:00
Sunderland
Crystal Palace 24-05
16:00
Swansea City
Everton 24-05
16:00
Tottenham Hotspur
Hull City 24-05
16:00
Manchester United
Leicester City 24-05
16:00
Queens Park Rangers
Manchester City 24-05
16:00
Southampton
Newcastle United 24-05
16:00
West Ham United
Stoke City 24-05
16:00
Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.