De laatste Clásico is altijd de mooiste

Reacties

De twaalfde speelronde van de Primera División staat volledig in de teken van de wedstrijd der wedstrijden. Zaterdag om 18.15 uur is het tijd voor El Clásico.

De laatste Clásico is altijd de mooiste

Real Madrid - Barcelona is de grootste clubwedstrijd van allemaal. Als het om mondiale uitstraling en marktwaarde gaat kan alleen Manchester United in het spoor blijven van de twee giganten uit de Primera División. Voetballend staat alleen Bayern München op dezelfde hoogte als Barça en De Koninklijke. Hoewel de afstand tussen beide steden ruim 600 kilometer bedraagt, is El Clásico net een streekderby. Politieke, culturele en sportieve spanningen zorgen ervoor dat rond wedstrijden tussen Real Madrid en Barcelona altijd een beladen sfeer hangt, ondanks het feit dat beide elftallen steeds meer inleveren als het om regionale identiteit gaat.

El Clásico is de natte droom van elke marketeer. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo (op de foto na zijn goal in de 2-1 nederlaag tegen Barça van vorig seizoen), Andrés Iniesta, Toni Kroos, Neymar, Gareth Bale, Luis Suarez en Luka Modric; als het een beetje meezit staan zaterdag acht van de beste spelers ter wereld tegelijkertijd op het veld.

Rond de eeuwwisseling was dat totaal anders. Toen waren Barcelona en Real Madrid ploegen met slechts twee of drie echte sterspelers, die gedragen werden door redelijk anonieme werkpaarden. Tegenover elke Zinedine Zidane stond een Francisco Pavon en tegenover elke Patrick Kluivert een Gabri.

Tien jaar geleden begon Real Madrid met het hamsteren van sterspelers en daarmee is het nooit meer opgehouden. Barcelona kwam er snel achter dat er slechts een manier is om die wedloop vol te houden: door nóg meer uit te geven dan de grote rivaal. Daardoor zijn beide clubs verwikkeld in een transferoorlog die de rivaliteit een nieuwe dimensie gegeven heeft. Zelfs een transferban kan daar niets aan veranderen, bleek afgelopen zomer toen Barça met Arda Turan en Aleix Vidal alvast stevig inkocht voor de winter.

Je kunt van alles vinden van de manier waarop Barcelona en Real Madrid supersterren hamsteren en daarmee de concurrenten kaalplukken, maar twee keer per jaar resulteert die koopwoede in een clash die zijn weerga niet kent. Daardoor is de laatste editie van El Clásico altijd weer de mooiste.

Programma
Real Sociedad 21-11
16:00
Sevilla
Real Madrid 21-11
18:15
Barcelona
Espanyol 21-11
20:30
Málaga
Valencia 21-11
22:00
Las Palmas
Deportivo La Coruña 21-11
22:05
Celta de Vigo
Sporting Gijón 22-11
12:00
Levante
Villarreal 22-11
16:00
Eibar
Granada 22-11
18:15
Athletic de Bilbao
Real Betis Sevilla 22-11
20:30
Atlético Madrid
Getafe 23-11
20:30
Rayo Vallecano
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.