De Kuip is status als onneembare vesting weer kwijt

Reacties

Vitesse won maandagavond voor het eerst sinds 2004/05 weer een competitieduel in De Kuip (1-4). In die jaargang gebeurde het ook voor het laatst dat Feyenoord, net als dit seizoen, liefst vijf van de zeventien thuiswedstrijden in de Eredivisie verloor.

De Kuip is status als onneembare vesting weer kwijt

Tot drie weken geleden was de ploeg van trainer Fred Rutten juist nog bezig aan een lange reeks zonder nederlagen. Sinds Ajax (0-1) op 21 september de derde opeenvolgende ploeg was die drie punten meenam uit Rotterdam hadden elf thuiswedstrijden tien zeges en slechts één gelijkspel opgeleverd.

Go Ahead Eagles (0-1) en Vitesse (1-4) zorgden er in de laatste twee thuisduels van het seizoen echter voor dat de gedachten teruggaan naar tien jaar geleden. Toen wonnen niet alleen de Arnhemmers maar ook FC Utrecht (0-3), FC Groningen (1-2), Ajax (2-3) en SC Heerenveen (1-3) aan de oevers van de Maas. Zelfs in het rampseizoen 2010/11, toen Feyenoord als tiende eindigde, gebeurde dat één keer minder.

De laatste jaren was De Kuip juist weer de onneembare vesting van weleer. Tussen 5 november 2011 (0-1 tegen NEC) en 11 augustus 2013 (1-4 tegen FC Twente) bleef Feyenoord onder leiding van Ronald Koeman ruim anderhalf jaar ongeslagen. In totaal verloor de huidige manager van Southampton tijdens zijn driejarige dienstverband maar vijf thuisduels in de Eredivisie. Dat het er onder Rutten in één seizoen al evenveel zijn, zegt alles over de manier waarop Feyenoord het seizoen begon én eindigde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.