De Kruijff: 'NEC is een mooie, maar ook lastige club'

Reacties

Waar Roda JC nog ontsnapte aan degradatie, werd NEC wel keihard afgestraft voor het (gebrek aan) beleid. De Nijmeegse club ging in de play-offs ten onder tegen NAC Breda.

De Kruijff: 'NEC is een mooie, maar ook lastige club'

De Nijmegen Eendracht Combinatie was dit seizoen nooit een eenheid. Vanaf dag één was er onrust, beginnend met de botsing tussen technisch manager Danny Hoekman en adviesbureau Futuralis in het al jaren problematische technisch hart. En eindigend met de soap rondom de voorgenomen aanstelling van Rob Alflen als nieuwe trainer. Dat nieuws lekte een dag voor de thuiswedstrijd tegen NAC Breda uit en leidde intern tot onvrede. Onder meer binnen de investeerdersgroep zou de assistent van Heracles Almelo weinig vertrouwen genieten.

Alflen vormde bij FC Utrecht een twee-eenheid met Edwin de Kruijff, die na de degradatie van NEC bekendmaakte te stoppen als technisch manager van NEC. 'Maar dat besluit stond al een tijdje vast', laat De Kruijff weten. 'Het klopt dat ik een positief oordeel over Rob heb gegeven, maar hij stond bij NEC afgelopen zomer ook al op de lijst. Rob heeft gesproken met verschillende geledingen binnen NEC, tot aan Marcel Boekhoorn toe. Wat mij betreft is hij nog steeds een uitstekende keuze.'

Alflen tekende nog niet in Nijmegen. Zijn komst is zeer twijfelachtig. Over zijn besluit om na zeven maanden te stoppen, zegt De Kruijff dat hij geluisterd heeft naar zijn gevoel. 'NEC is een heel mooie, maar ook heel lastige club. Veel mensen willen meepraten en invloed uitoefenen.' Bekend is dat de manager veel moeite had met het ontslag van trainer Peter Hyballa. De Kruijff was tegen, maar werd overruled. Hij wil er niet op ingaan. 'Heel veel mensen zijn nu hun straatje aan het schoonvegen, maar daar doe ik niet aan mee.'

Een groot deel van de spelerscontracten bevat geen degradatieclausule, zodat de salarissen gewoon doorlopen in de Jupiler League. Maar de begroting moet naar verluidt wel met een miljoen of vijf terug naar 8,5 miljoen euro. Dario Dumic en Jay-Roy Grot staan in de belangstelling van clubs uit het Championship, Ferdi Kadioglu staat op de radar bij FC Utrecht.

Mogelijk geeft hun vertrek financieel wat lucht, zeker nu Boekhoorn zondag na de degradatie in het stadion zou hebben geroepen dat hij geen cent meer in NEC steekt. De miljardair heeft dat eerder gezegd – en herroepen. Binnen de club gaan stemmen op om Hoekman, nog onder contract tot medio 2018, een herkansing te geven als technisch manager. Directeur Bart van Ingen, zwaar onder vuur na zijn tweede degradatie in drie jaar tijd, verwees begin deze week alle vragen door naar de raad van commissarissen, waar niemand bereikbaar was voor commentaar.

Dessers schiet NAC ten koste van NEC naar de Eredivisie
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.