De Kogel diep door het stof na uitschelden publiek Go Ahead

Reacties

Schoorvoetend verliet Leon de Kogel vrijdagavond na ruim een uur het veld in het thuisduel met AZ (1-3). De spits van Go Ahead Eagles kreeg bij zijn wissel een fluitconcert. 'Teringpubliek' en 'wat een schijtpubliek' zei De Kogel over zijn eigen aanhang, terwijl hij de dug-out opzocht.

De Kogel diep door het stof na uitschelden publiek Go Ahead

Bij een stand van 0-0 werd De Kogel in de 66ste minuut naar de kant gehaald. De aanvaller was het duidelijk niet eens met de reactie van het thuispubliek op zijn wissel.

Na het duel ging hij diep door het stof. 'Dit is ontzettend dom van mezelf en had ik niet moeten doen', zei de 25-jarige spits voor de camera van FOX Sports. 'Bij dezen wil ik mijn excuses maken naar de supporters toe. Het is een stukje emotie, ook omdat het bij mezelf nog niet loopt zoals ik wil. Het was natuurlijk niet gemeend.' Dit seizoen kwam De Kogel in twaalf optredens in de Eredivisie nog niet tot scoren.

Doodzonde
Sander Duits, aanvoerder van Go Ahead Eagles, baalde vooral van de manier waarop de 0-1 werd weggegeven. Halverwege de tweede helft zorgde balverlies op het middenveld voor een counter, die door Wout Weghorst werd afgerond. 'We gaven het wel heel makkelijk weg', zei hij tegen FOX Sports. 'Eén steekbal en hij hangt, dat is zo doodzonde.'

Duits had juist het gevoel dat er voor de hekkensluiter een goed resultaat te behalen viel tegen de gasten uit Alkmaar, die nu vierde staan. 'Ik had het idee dat we voor rust lekker meededen en we gingen met een goed gevoel de kleedkamer in.' Dat kwam volgens Duits mede door de winterse versterkingen. Go Ahead huurde Elvis Manu (Brighton & Hove Albion), Pedro Chirivella (Liverpool) en Daniel Crowley (Arsenal). De eerste twee stonden aan de aftrap, Crowley viel een kwartier voor tijd in. 'We hebben er kwaliteit bij gekregen. Manu zorgde voor veel dreiging. Daniel is echt een nummer tien met oog voor de steekpass, die ander (Chirivella, red.) is een goede controleur die hem inlevert bij de goede kleur.'

Door de nederlaag blijft Go Ahead Eagles hekkensluiter. De ploeg uit Deventer heeft na achttien wedstrijden twaalf punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.