'De Klassieker kon niet op tegen de wedstrijd van vandaag'

Terence Kongolo en Jens Toornstra hebben genoten van de sfeer rondom de 2-0 thuiszege van Feyenoord op Sevilla in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers plaatsten zich door dat resultaat voor de knock-outfase van het toernooi.

'Prachtig, wat een avond. De mooiste wedstrijd tot nu toe in mijn carrière', reageerde Toornstra na afloop op de clubwebsite. 'Ik heb inmiddels De Klassieker gespeeld, maar die kon qua resultaat, sfeer en ambiance niet op tegen de wedstrijd van vandaag. Als ik zag hoe de supporters tekeer gingen in de laatste minuten, dat is echt een blijvende herinnering.'

Op aangeven van Jean-Paul Boëtius zorgde Toornstra in de 55ste minuut voor de openingstreffer. 'Eigenlijk had ik naar JP moeten gaan om hem te bedanken, maar op dat moment was ik in extase en dan gaat alles heel snel. Ik maakte een knieschuiver, dat doe ik normaal ook nooit. Het is geweldig om op het veld zo'n ontlading mee te maken.'

Ook uitblinker Kongolo genoot met volle teugen van de overwinning. 'Iedereen ging los, we zijn ontzettend blij. We beseffen heel goed dat het tien jaar geleden is dat Feyenoord voor het laatst overwinterde in Europa. Daar mogen we vandaag zeker van genieten, al moet daarna de focus direct weer op de volgende wedstrijd.'

Reeds vooraf geloofde heel Feyenoord in een overwinning, maar het werd nog wel spannend. 'Ik was er pas na de 2-0 van Karim (El Ahmadi, red.) zeker van dat het niet meer fout kon gaan, want daarvoor zette Sevilla behoorlijk druk en waren wij bij vlagen onrustig. Dat we toch overeind zijn gebleven, is een compliment aan iedereen. Het is geweldig dat we deze prestatie met dit team hebben neergezet.'

PSV is de volgende tegenstander van Feyenoord, maar onduidelijk is nog wanneer die wedstrijd wordt afgewerkt. Het duel in Eindhoven staat gepland voor zondagmiddag om 16.45 uur, maar aangezien vrijdagmiddag om 17.00 uur pas de tweede helft van het duel tussen Estoril en PSV wordt afgewerkt is het aanvangstijdstip van de topper onzeker. Omdat clubs 48 uur rust moeten hebben voor een wedstrijd, is de algemene verwachting dat de wedstrijd wordt verplaatst.