De Jonge twijfelt nog over inzetten Papadopulos

SC Heerenveen-trainer Jan de Jonge kan donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Lissabon beschikken over Kristian Bak Nielsen en Viktor Elm. Alleen over Michal Papadopulos bestaat nog twijfel.

De Jonge twijfelt nog over inzetten Papadopulos

SC Heerenveen werkte met drie twijfelgevallen toe naar het Europa League-duel met Sporting. Bak Nielsen, Elm en Papadopulos toonden zich woensdag optimistisch over hun inzetbaarheid. Alleen de Tsjechische spits hield een slag om de arm. 'Ik ben niet honderd procent, maar wil spelen', zei hij op de website van SC Heerenveen.

Ondanks de positieve geluiden liet De Jonge in het midden of het drietal in José Alvalade ook aan de aftrap komt. 'Misschien spelen ze alle drie, maar ik moet ook rekening houden met zondag, want Heracles is een belangrijk potje', keek De Jonge verder dan de wedstrijd tegen Sporting Lissabon. <br /><br /> Gerald Sibon geldt als vervanger, mocht Papadopoulos niet aan spelen toe komen. De spits denkt echter op de bank te beginnen. 'Als het moet ben ik er klaar voor, maar als ik Papa zie lopen denk ik dat hij speelt. Hij loopt in ieder geval niet balend rond, dat is vaak een teken dat het wel goed zit.'

SC Heerenveen moet in Portugal een goed resultaat neerzetten om de Europese aspiraties overeind te houden. De historie in José Alvalade geeft de Friese burger moed. Twee keer stond daar Vitória Setubal tegenover SC Heerenveen.

'We hebben twee keer eerder in het stadion van Sporting gespeeld en daar nog nooit verloren. Kennelijk voelen we ons er thuis', zei keeper Brian Vandenbussche. 'Bovendien heeft de zege op RKC ons goed gedaan. Er is vertrouwen in een goede afloop. Een punt is mooi en dan hoop ik dat Ventspils van Hertha wint, dan kunnen we het thuis tegen de Letten afmaken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen