De Jong ziet kansen voor Cambuur tegen Ajax

Reacties

Het roer gaat niet volledig om bij SC Cambuur, maar trainer Henk de Jong gaat de speelwijze van de Leeuwarders wel op een paar vlakken aanpassen. Dat zegt hij in een vooruitblik op het uitduel met Ajax.

De Jong ziet kansen voor Cambuur tegen Ajax

Cambuur is na twaalf duels (G7, V5) nog zonder zege. Tijdens de voorbije interlandperiode werd de technische staf van de club op voorspraak van de directie door elkaar gehusseld, met het vertrek van assistent trainer Sandor van der Heide naar IJsselmeervogels als gevolg. Daar tegenover staat de komst van twee nieuwe assistenten in de personen van Sipke Hulshoff en Arne Slot.

'Natuurlijk was het even wennen aan de nieuwe situatie. Maar er is al heel veel over gezegd en geschreven de laatste tijd, we moeten nu door', aldus De Jong. 'We gaan niet opeens alles anders doen, dat zou onverstandig zijn en is bovendien onnodig. Maar we gaan wel wat nieuwe dingen inbrengen en bepaalde accenten verleggen.'

Welke accenten dat zijn, liet De Jong in het midden. Veel keuze wat betreft personele bezetting heeft hij niet, want Martijn van der Laan, Marlon Pereira, Berend Schootstra, Calvin Mac-Intosch, Sjoerd Overgoor, Bartholomew Ogbeche en Vytas Andriuskevicius zijn uitgeschakeld.

Toch ziet De Jong kansen op bezoek bij Ajax. 'Ajax is in Nederland de absolute top en heeft een geweldige ploeg. Maar dat wil echt niet zeggen dat we daar geen drie punten kunnen pakken. Wij gaan ook in de ArenA tegen de koploper voetballen en initiatief nemen, want daar worden we beter van', sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.