De Jong zet Bosz in schijnwerpers: 'Heb daar veel respect voor'

Reacties

Luuk de Jong is ontzettend blij dat hij zo'n groot aandeel heeft kunnen hebben in de landstitel van PSV. De 33-jarige spits zei kort na de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam van plan te zijn om nog lang door te gaan.

De Jong zet Bosz in schijnwerpers: 'Heb daar veel respect voor'
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 2
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Voor De Jong is het al de vijfde keer dat hij kampioen van Nederland is geworden. Hij heeft het idee dat er nog veel meer in het vat zit, ook al zit hij kijkend naar zijn leeftijd in de herfst van zijn carrière. 'Het is maar een getal, 33. Ik voel me nog heel goed en heel fit. Ik wil nog lang doorgaan en wil nog meer titels pakken. Ik blijf gewoon gas geven. Dat is hoe ik in elkaar zit. Zolang ik fit ben en me goed voel, blijf ik dat doen. Dan blijf ik afjagen en het team op sleeptouw nemen. Wie weet hoe lang ik dat nog vol kan houden', zei de ervaren aanvaller voor de camera van de NOS.

De captain werd gevraagd wie binnen PSV hij het succes het meeste gunt. De Jong dacht even na en begon over coach Peter Bosz. 'Hij heeft een bepaalde manier van spelen en heeft daar helaas nooit grote prijzen mee kunnen pakken. Maar zo moet voetbal eigenlijk zijn; zo spelen en kampioen worden. Ik heb daar veel respect voor, dat hij altijd aan zijn ideeën heeft vastgehouden en dat hij mensen wil entertainen', aldus de aanvoerder.

Het gevoel bij De Jong was voor aanvang van het seizoen direct goed na een eerste gesprek met Bosz. 'Het klopte direct. Hoe hij wil spelen, zo denk ik er ook over, net als meerdere jongens in het team. Dat pakte direct goed uit. We zijn als team alleen maar gegroeid en hebben een fantastisch seizoen gedraaid', zei De Jong, die zich snel weer in het feestgedruis mengde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.