De Jong wilde eigenlijk maar twee jaar bij PSV spelen

Reacties

Toen Luuk de Jong twee jaar geleden naar PSV kwam, had de 25-jarige spits niet gedacht dat hij langer dan twee seizoenen in Eindhoven zou blijven. De Jong voelt zich echter zo goed bij de landskampioen, dat hij besloot zijn tot 2019 lopende contract met een jaar te verlengen.

De Jong wilde eigenlijk maar twee jaar bij PSV spelen

'Toen ik hier tekende was de intentie om hier twee jaar te spelen en daarna verder te kijken', zegt De Jong op de PSV-website. 'Het is boven verwachting goed gegaan. Ik voel me hier heel erg vertrouwd en gewaardeerd, dat is voor mij ook heel belangrijk. Dat heb je als voetballer nodig. Ik ben heel blij dat ik langer bij PSV blijf. Ik zit hier echt goed.'

Op de concrete aanbiedingen vanuit het buitenland ging De Jong dus niet in, tot vreugde van technisch directeur Marcel Brands. 'Luuk is de afgelopen twee jaar heel belangrijk geweest, een voorbeeld in de groep als mens. We hopen dat zijn voorbeeld wellicht nog een paar anderen doet volgen. Daarom zijn we heel blij dat hij ons contract bij ons heeft verlengd.'

Sinds De Jong bij PSV terugkeerde in de Eredivisie, scoorde de 25-jarige aanvaller 58 keer in 89 officiële wedstrijden. Het vormde een belangrijke bijdrage aan de twee landstitels van de Eindhovenaren, met wie de ex-speler van De Graafschap, FC Twente, Borussia Mönchengladbach en Newcastle United komende zondag de Johan Cruijff Schaal kan prolongeren door Feyenoord te verslaan.

De VI Seizoengids 2016-2017

Koop de VI Seizoengids 2016-2017 om alles te weten over het nieuwe voetbalseizoen en ontvang gratis de cd De Grootste Voetbal Hits cadeau. De seizoengids kost 8,50 euro en is te bestellen in de VI Webshop.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.