De Jong waarschuwt optimistisch Cambuur voor lastig potje

Reacties

De strijd om de play-offs leeft in Leeuwarden, waar Cambuur het vrijdagavond in de Eredivisie in een uitverkocht stadion opneemt tegen Excelsior. 'Die ploeg komt hier niet om het publiek te vermaken', waarschuwt trainer Henk de Jong.

De Jong waarschuwt optimistisch Cambuur voor lastig potje

Cambuur staat gedeeld achtste, een plek die bij bekerwinst van PEC Zwolle volstaat voor deelname aan de play-offs. Excelsior staat maar drie punten boven de rode streep. 'Ik verwacht dat het een lastige partij gaat worden, een beetje vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Go Ahead (die nipt met 1-0 werd gewonnen, red). We zullen geduldig moeten zijn', blikt De Jong vooruit op de clubsite.

De Jong hoopt met een goed resultaat ook een mooi gebaar te maken naar Jergé Hoefdraad, de zomeraankoop die bij zijn huidige club Almere City FC zwaar geblesseerd raakte. 'Hij heeft op de training zijn achillespees afgescheurd. Jammer voor ons, maar nog veel erger voor die jongen zelf. Ik heb hem al aan de lijn gehad en we zullen hem hier alle steun geven die nodig is.'

Met de trainer van Excelsior komt er vrijdagavond (20.00 uur) een oude bekende op bezoek in Leeuwarden. Marinus Dijkhuizen speelde eind jaren negentig met de club in de Eredivisie en verdiende met zijn goede spel toen een transfer naar FC Utrecht. 'Marinus is een goede kerel en een prima collega. Ik hoorde dat hij hier ook ooit graag eens trainer zou willen zijn, mooi dat hij daar zo open in is. Hij heeft natuurlijk ook gewoon geel-blauw bloed', besloot De Jong met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.