De Jong voelt hart Jupiler League kloppen, Ramos pakt vlees

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Jong voelt hart Jupiler League kloppen, Ramos pakt vlees

'Manchester City speelt binnenkort tegen AS Monaco. Ik ga er me niet op verheugen. Maar wel op VVV-Venlo - De Graafschap.'
Gijs de Jong, bij de KNVB de beoogd directeur betaald voetbal, keert naar eigen zeggen liever terug naar 'de simpele lol om voetbal' dan dat hij kijkt naar de met geld smijtende Europese top. 'In de Jupiler League voel je het hart van het voetbal serieus en als je goed luistert, hoor je het ook nog kloppen. Waar kan dat nog meer?' (KNVB.nl)

• Zondag maakte Sergio Ramos een fan gelukkig. Na het duel met Real Sociedad gaf de verdediger zijn shirt. Maar hij wilde er wel wat voor terug, namelijk het aangeboden vlees. Want dat aanbod stond op het spandoek waarop het oog van de Real Madrid-verdediger was gevallen. 'Sergio, als jij mij jouw shirt geeft, dan krijg jij een karbonade van mij.'

• We vervolgen in Kerkrade, waar de huisfotograaf van Roda JC woensdag een drukke dag had. Alle nieuwelingen van de Eredivisionist gingen op de foto. Dat kan nog een aardige factuur worden.

Nicolas Anelka ontbrak nog. Hij gaat bij de Limburgers aan de slag als consultant. Aan technisch manager Ton Caanen werd gevraagd of een rentree van de 37-jarige spits als voetballer geen optie was. 'Nee, want hij vertelde niet van kunstgras te houden.' (NOS)

'Toen kwam De Boer en om eerlijk te zijn begreep ik niets van hem. Hij kende niemand van ons en sprak de eerste drie of vier dagen niet met me. Daarna vertelde hij dat hij niet op mij kon rekenen, zonder verder uitleg te geven.'
• Frank de Boer was bij Internazionale niet onder de indruk van Caner Erkin en dat blijkt wederzijds. De Turkse verdediger haalt in gesprek met Milliyet uit naar de bij Inter mislukte trainer. Erkin vertrok na enkele weken onder De Boer op huurbasis naar Besiktas.

Anthony Stokes schijnt geen fan van Elvis te zijn. De Blackburn Rovers-aanvaller mishandelde in 2013 in een VIP-gedeelte van een uitgaansgelegenheid in Dublin een imitator van de popster en moet daarvoor boeten. De Ier moet dertigduizend euro overmaken naar zijn slachtoffer, zo is in de rechtbank besloten. Slachtoffer Anthony Bradley liep bij de mishandeling een gebroken neus op en bovendien braken enkele tanden af.

• De nodige Premier League-ervaring, al acht interlands en nog altijd maar 28 jaar oud. Het cv van Tim Krul liegt er niet om, maar de doelman wacht nog altijd op zijn Eredivisie-debuut. In Alkmaar lijkt het er dan van te gaan komen voor de van Ajax overgekomen Newcastle United-huurling.

Peter Crouch maakte woensdagavond zijn honderdste doelpunt in de Premier League en gooide vervolgens hoge ogen met zijn befaamde Robot-dance. De boomlange spits van Stoke City was na afloop kritisch: 'Het was wat houterig. Ik heb denk ik niet vaak genoeg geoefend en dat was te zien.' (BBC)

• Een rare sprong van Heurelho Gomes, wat wil je nog meer als Photoshop-liefhebber?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.