De Jong verdedigt Rusnák: 'Excuses? Dat doen we niet'

Reacties

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur nam spelmaker Albert Rusnák na de 2-2 bij SC Heerenveen in bescherming. De kleine Slowaak ging direct na de aftrap grandioos in de fout. Uit de penalty die volgde viel al meteen de openingstreffer.

De Jong verdedigt Rusnák: 'Excuses? Dat doen we niet'

'Een mannetje van negentien jaar, met wie ik stapelgek ben', typeerde De Jong zijn middenvelder na afloop van de Friese derby. 'In de rust wilde hij zijn excuses aanbieden aan de groep, maar toen heb ik hem een schop onder z'n reet gegeven. Dat doen we niet. Wat zullen we nou beleven? No excuses, play the second half', verklapte De Jong tegenover FOX Sports wat hij Rusnák daarbij toevertrouwde.

De vroege 1-0 was wel een tik voor zijn ploeg geweest, zag De Jong (op foto rechts naast Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges). 'Dat is klote voor dat jongetje, maar daar krijg je als team ook een drukkertje van. Maar als je uiteindelijk een 2-0 achterstand nog recht kan zetten, dan heb ik respect voor mijn ploeg.' De Jong vond niet dat keeper Leonard Nienhuis bij het penaltymoment rood had moeten krijgen. 'Nee, want Ettiënne Reijnen liep er nog naast. Keurig van de scheids, dit was honderd procent terecht zo.'

Het lijdend voorwerp zelf dacht daar anders over. 'We begonnen superslecht, gewoon verschrikkelijk. Dat heeft Rusnák ook gehoord in de rust, hij heeft op z'n sodemieter gehad. Ik vond het misschien wel een rode kaart trouwens, maar de scheids zei dat hij (Mark Uth, red.) 'm nooit meer kon maken', aldus Nienhuis. Wel veroorzaakte de goalie met het onderuit halen van de spits de snelste penalty uit de geschiedenis van de Eredivisie.

En daar kon trainer Henk de Jong eigenlijk ook wel om lachen. 'Mooi. Vorig jaar wilde hij iemand uitkappen en toen kregen we een goal tegen, laatst werd hij nog getackeld door een mol en nu heeft hij dit weer. Maar pas goed op, want ook met hem ben ik gek', knipoogde de Fries.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.