De Jong: 'Unieke kans om historie te schrijven'

Reacties

Trainer Henk de Jong wil clubgeschiedenis schrijven met SC Cambuur in het toernooi om de KNVB-beker. Dinsdagavond wacht de kwartfinale in eigen huis tegen titelhouder PEC Zwolle.

De Jong: 'Unieke kans om historie te schrijven'

'De beker leeft zeker in de spelersgroep. We zijn hoe dan ook bezig aan een voor ons geweldig seizoen, wat er morgen ook gaat gebeuren. Maar voor ons is het wel een unieke kans om historie te schrijven. Dat besef is er zeker', aldus De Jong op de clubwebsite.

Mocht SC Cambuur de kwartfinale winnen van PEC Zwolle dringt de club voor het eerst in de geschiedenis door tot de laatste vier van het vaderlandse bekertoernooi. Een mooi vooruitzicht, maar ook een lastige opgave volgens De Jong. 'PEC Zwolle staat niet voor niks vierde, een prima ploeg en een prima trainer.'

De club uit Leeuwarden speelt in een tijdsbestek van acht dagen drie wedstrijden, maar De Jong wil niets weten van vermoeidheid en een zwaar programma. 'We hebben na de wedstrijdbespreking met de hele selectie naar de beelden van de erewedstrijd voor Fernando Ricksen zitten kijken. Als je dat ziet, hoe kunnen wij dan moe zijn? Wij gaan morgen gewoon weer meters maken en er invliegen.'

SC Cambuur beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen aanvaller Michiel Hemmen ontbreekt. Verder is iedereen van de partij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.