De Jong telt zegeningen na wedstrijd met twee gezichten

Reacties

Henk de Jong had een simpele verklaring voor de zwakke eerste helft van SC Cambuur tegen PEC Zwolle. De Cambuur-trainer zag tot zijn genoegen dat zijn elftal zich na rust herstelde en met 2-2 gelijkspeelde.

De Jong telt zegeningen na wedstrijd met twee gezichten

PEC leek in eigen huis lange tijd op weg naar een simpele zege op Cambuur en nam voor rust een 2-0 voorsprong. 'Je merkte dat we nog in de competitie moesten komen. Dit is wat anders dan oefenvoetbal', zocht De Jong bij FOX Sports naar een verklaring voor het matige spel van zijn ploeg.

'Optisch leek het door ons balbezit nog wel aardig, maar de eerste helft was gewoon niet goed', vond De Jong. 'We dekten niet goed door. Daardoor werd het veld te groot en dan gaat Zwolle met je op de loop.'

Cambuur knokte zich echter terug en kwam terug tot 2-2. 'We hadden zelfs nog kunnen winnen. We zijn blijven voetballen en Zwolle zat er op een bepaald moment gewoon doorheen. Ik ben tevreden met de uitslag en de tweede helft. Deze comeback is een groot compliment voor de ploeg', aldus De Jong.

Debutant Sjoerd Overgoor maakte de belangrijke 2-2 voor Cambuur. 'Dat was een mooie goal, maar voetballend moet het nog beter', was De Jong hard in zijn oordeel. Overgoor kon niets anders doen dan de woorden van zijn oefenmeester beamen. 'Ik was soms inderdaad wat slordig, dat moet er dus uit. De trainer is kritisch, maar er ging ook een hoop goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.