De Jong predikt realisme bij Cambuur en hoopt op Van Veen

Reacties

Henk de Jong pleit voor realisme bij SC Cambuur. De club uit Leeuwarden verloor dit kalenderjaar al haar wedstrijden en ziet hekkensluiter De Graafschap steeds dichterbij komen. 'Rechtstreekse handhaving is nog altijd mogelijk, maar we moeten wel realistisch zijn', aldus de trainer. Zondag is FC Groningen de tegenstander.

De Jong predikt realisme bij Cambuur en hoopt op Van Veen

In 21 competitiewedstrijden wist Cambuur slechts twee keer te winnen. Daarin werden er 24 doelpunten gemaakt. Negen daarvan kwamen van Bartholomew Ogbeche, die in januari naar Willem II vertrok. Cambuur haalde op de valreep Kevin van Veen als vervanger naar Leeuwarden. De Jong verwacht veel van de huurling: 'Het is een heel doelgerichte jongen, op de training schoot hij ze zowat allemaal binnen. We willen hem geen ongezonde druk opleggen, maar hij heeft absoluut kwaliteiten', aldus de trainer over de 24-jarige aanvaller, die overkwam van Scunthorpe United.

Nu De Graafschap langzamerhand punten begint te pakken, komt de laatste plaats steeds dichterbij voor Cambuur, ziet De Jong: 'Het is ondertussen duidelijk dat we er alles aan moeten doen om De Graafschap onder ons te houden. Rechtstreeks handhaven is natuurlijk nog altijd mogelijk en daar gaan we ook nog steeds vol voor, maar we moeten wel realistisch zijn met zijn allen.'

Cambuur speelt zondagmiddag om 14.30 het uitduel met FC Groningen. De Jong kan niet beschikken over Erik Bakker (voetblessure), Xander Houtkoop en Martijn Barto zijn ook nog niet fit. Furdjel Narsingh is er na een blessure wel weer bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.