De Jong: 'Ooit zal ik weer voor buitenlands avontuur gaan'

Reacties

Na een zinderende climax in de Eredivisie mocht Luuk de Jong als aanvoerder van PSV de kampioensschaal in de lucht houden. De 25-jarige spits was met 26 doelpunten de gids naar succes, maar liet zich ook gelden als de leider van de ploeg die zondag kampioen werd door de uitglijder van Ajax tegen De Graafschap.

De Jong: 'Ooit zal ik weer voor buitenlands avontuur gaan'

Niet zo lang geleden zag de wereld er heel anders uit. In het seizoen 2013/14 was De Jong nog de aanvaller die voor Borussia Mönchengladbach en Newcastle United niet één keer scoorde in 26 wedstrijden. 'Het was de moeilijkste periode in mijn carrière, maar ik ben er sterker uitgekomen. Met PSV vond ik het ideale podium om de draad weer op te pakken en dat is volgens mij wel aardig gelukt', zegt De Jong in gesprek met Voetbal International.

Wat heet. De Jong scoorde in 89 officiële duels 58 keer, met twee landstitels als tastbaar resultaat. Toch blijft het buitenland lokken. 'Ik besef dat ik het hier goed heb, lig nog tot medio 2019 vast, maar ben ook een sportman die het hoogste wil bereiken. Mijn ervaringen bij Gladbach en Newcastle zorgen zeker niet voor een barrière. Ooit zal ik zeker weer voor een buitenlands avontuur gaan, maar dat staat los van PSV. Want ik ben hier helemaal op mijn plek.'

Door zijn successen met PSV heeft De Jong ook een kans gekregen als eerste spits van het Nederlands elftal, dat nog oefent tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. Het seizoen is na het veroveren van de titel daarom nog niet voorbij voor de tienvoudig international. 'Maar het is nu al hoe dan ook geslaagd. Wat een geweldige ontknoping. Deze climax ga ik nooit meer vergeten. We zijn weer landskampioen. We zijn weer de beste van Nederland. Heerlijk!'

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het gehele interview met Luuk de Jong. Bestel het door het kampioenschap van PSV extra dikke nummer hier of lees het verhaal op Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.