De Jong onzeker over meespelen Ogbeche in Friese derby

Reacties

SC Cambuur-trainer Henk de Jong weet nog niet of hij in de Friese derby over Bartholomew Ogbeche en Martijn van der Laan kan beschikken. Het duo is bezig aan een race tegen de klok om de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen te halen.

De Jong onzeker over meespelen Ogbeche in Friese derby

'Daar gaan we morgen of misschien zelfs zondag over beslissen. Beiden zijn er nog niet, maar worden wel elke dag fitter', vertelt De Jong op de clubsite over de inzetbaarheid van het tweetal.

Met name de afwezigheid van Ogbeche zou voor Cambuur een fikse aderlating zijn. De Nigeriaanse spits is dit seizoen met vijf treffers verantwoordelijk voor de helft van de seizoensproductie van de club uit Leeuwarden. De aanvaller raakte zondag aan zijn knie geblesseerd in het Eredivisie-duel met ADO Den Haag.

De wedstrijd tegen de Hofstedelingen resulteerde in het vijfde achtereenvolgende gelijkspel voor Cambuur. De Jong zoekt met zijn elftal na tien speelronden nog altijd naar de eerste zege. Tegen de aartsrivaal liggen er volgens de coach kansen om die zoektocht tot een succesvol einde te brengen. 'Qua voorbereiding hebben we niets aan het toeval overgelaten, we weten waar de mogelijkheden liggen.'

Door de zwakke prestaties van beide clubs en de onderlinge revaliteit is de druk voor de wedstrijd van zondag torenhoog. 'Deze wedstrijd is alles hier. Het gaat nergens anders over op straat', zegt De Jong, die uitkijkt naar de laatste training in aanloop naar het duel. 'Dat is iedere keer weer een fantastisch moment met zoveel supporters. Dat geeft kracht en energie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.