De Jong onderweg naar Milaan voor medische keuring

Nigel de Jong is op weg naar Milaan voor een medische keuring. De Oranje-international heeft al zijn jawoord gegeven voor een driejarige verbintenis bij AC Milan. Manchester City ontvangt naar verluidt circa 3,5 miljoen euro voor de verdedigende middenvelder, die nog een contract tot medio 2013 had.

De Jong onderweg naar Milaan voor medische keuring

Het clubkanaal van de Rossoneri bevestigde de komst van De Jong donderdagavond. Hij zou inmiddels zelfs al in het vliegtuig zitten met Milan-directeur Ariedo Braida, aldus Gazzetta dello Sport.

Voor De Jong komt er zo een einde aan een periode van 3,5 jaar bij Manchester City, dat hem in januari 2009 voor achttien miljoen euro overnam van Hamburger SV. Bij City kwam hij tot 84 competitiewedstrijden, waarvan een tijdens het huidige seizoen.

Door de komst van Jack Rodwell en de al aanwezige Gareth Barry en Yaya Touré was er veel concurrentie op het middenveld van The Citizens, met wie De Jong vorig seizoen nog kampioen van Engeland werd.

Het middenveld van Milan is eveneens niet dun bezet. Deze zomer kwamen Riccardo Montolivo, Bakaye Traoré en Kévin Constant al over van respectievelijk Fiorentina, AS Nancy en Genoa. Met Massimo Ambrosini, Mathieu Flamini en Antonio Nocerino kon trainer Massimiliano Allegri al over enkele controlerende middenvelders beschikken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's