De Jong niet gerust op goede afloop degradatiekraker

Reacties

SC Cambuur heeft vrijdag een uitgelezen kans om een sprong te maken op de ranglijst, aangezien hekkensluiter De Graafschap op bezoek komt. Trainer Henk de Jong is op zijn hoede voor De Superboeren.

De Jong niet gerust op goede afloop degradatiekraker

Nummer zeventien Cambuur en rode lantaarndrager De Graafschap zijn de enige twee teams die dit seizoen nog geen wedstrijd wonnen in de Eredivisie. De Jong begrijpt dat verwacht wordt dat zijn team in Leeuwaren vrijdag de drie punten pakt in de degradatiekraker, maar hij denkt niet dat dit een makkelijk karwei wordt.

'Vergis je niet. De Graafschap is een lastige tegenstander', waarschuwt hij op de Cambuur-site. 'Ze spelen heel opportunistisch vanuit een 4-4-2 systeem, dat is lastig te bespelen. We zullen ook heel alert moeten zijn in de omschakeling, want daar zijn ze sterk in.'

Hoewel het De Jong te ver gaat om te spreken van de 'wedstrijd van het jaar', onderstreept hij wél het belang van het duel met De Graafschap. 'Het moge duidelijk zijn dat dit voor beide ploegen een hele belangrijke pot is. In deze wedstrijd maakt het ook niet uit hoe goed en mooi we voetballen, we moeten vol gas geven en met strijd en passie de drie punten pakken.'

Cambuur speelde dit seizoen al zeven keer gelijk en heeft hierdoor vijf punten voorsprong op De Graafschap. Bij een zege stijgen de Leeuwarders naar de vijftiende positie. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Cambuur-stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.