De Jong moet na vierenhalf jaar vertrekken bij Augsburg

Reacties

Marcel de Jong vertrekt na vierenhalf jaar bij FC Augsburg. De Duitse Bundesliga-club heeft het nog anderhalf jaar doorlopende contract van de ex-speler van Roda JC en Helmond Sport ontbonden.

De Jong moet na vierenhalf jaar vertrekken bij Augsburg

Eerder deze maand kreeg De Jong al te horen dat hij niet meer bij de A-selectie mocht meetrainen. Augsburg zinspeelde al langer op een breuk met De Jong, die dit seizoen slechts één competitie- en één bekerduel speelde. 'Marcel heeft hardop uitgesproken dat hij weg wil', zei trainer Markus Weinzierl. 'Liever had ik dat hij op het trainingsveld voor zijn kans ging.'

Zelf bestreed De Jong de aantijgingen. Hij zei slechts te hebben gesteld ontevreden te zijn met zijn huidige reserverol. Ook vorig seizoen kwam de 31-voudige Canadese international weinig aan spelen toe in Beieren. Afgelopen zomer bereikten beide partijen opvallend genoeg wel tot overeenstemming over een nieuw tweejarig contract.

Volgens verschillende media staat de linkspoot in de belangstelling van 1860 München. In de zomer van 2010 kwam de Nederlandse Canadees, gelijktijdig met Oranje-international en Augsburg-captain Paul Verhaegh, Kees Kwakman en Gibril Sankoh, vanuit de Eredivisie naar Beieren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.