De Jong: 'Misschien doet een degradatie HSV juist goed'

Reacties

Voor Nigel de Jong staat zaterdag een bijzondere ontmoeting op het programma. De 33-jarige middenvelder kan in Hamburg zijn oude club een genadeklap geven.

De Jong: 'Misschien doet een degradatie HSV juist goed'

De Jong speelde van 2006 tot 2009 voor Hamburger SV, dat toen nog goede tijden kende. Die Rothosen, al vanaf de start van de Bundesliga actief op het hoogste niveau, strijden inmiddels tegen historische degradatie. Zaterdag kan hij zijn oude club dieper in het moeras helpen.

'Het is een finale voor HSV. Als ze verliezen staan ze tien punten achter ons. Dan wordt het heel erg moeilijk', tekent Hamburger Morgenpost op uit de mond van de middenvelder, die met FSV Mainz 05 allerminst verlost is van het degradatiespook.

De Jong ziet met lede ogen aan hoe HSV op bestuurlijk en sportief vlak worstelt. 'Ik hoop dat we niet de laatste tien duels van het grote HSV in de Bundesliga gaan zien. Maar misschien moet er iets negatiefs gebeuren om daarmee sterker te worden. Mogelijk is dat moment nu aangebroken en misschien doet een degradatie HSV juist goed.'

Rafael van der Vaart liet doorschemeren na dit seizoen best zijn bijdrage te willen leveren aan de wederopbouw van Hamburger SV. De Jong houdt die deur naar een terugkeer op bekend terrein open. 'Het zou kunnen dat ik weer in Hamburg ga spelen. We zullen zien.' Het contract van de middenvelder in Mainz loopt na dit seizoen af. Hij heeft het naar zijn zin in Duitsland, waar hij zich na het afsluiten van zijn loopbaan wel ziet wonen. 'Dat is zeker een optie voor mijn tijd na mijn carrière', aldus De Jong, die al jaren een autobedrijf heeft in Hamburg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.