De Jong meest waardevolle speler van de Eredivisie

Reacties

Luuk de Jong heeft zich dit seizoen tot meest waardevolle speler van de Eredivisie gekroond. De PSV-spits was blij dat de Eindhovenaren in stijl besloten: met een 2-3 overwinning bij ADO Den Haag.

De Jong meest waardevolle speler van de Eredivisie

Met een goal en een assist voerde De Jong in Den Haag zijn fraaie cijfers op naar twintig goals en tien assists. Zodoende was hij betrokken bij dertig treffers van de kampioen. Geen enkele andere speler in Nederland haalde dat aantal.

Door de winnende goal in de 94ste minuut van Georginio Wijnaldum besloot PSV bovendien in stijl: met een nieuw puntenrecord in de clubhistorie (omgerekend naar drie punten per zege). De 88 punten van de Eindhovenaren zijn er liefst zeventien meer dan die van naaste belager Ajax. PSV won 29 duels, speelde één keer gelijk en leed vier nederlagen (doelcijfers 92-31).

'We streden nog om de records en de topscorerstitel. Maar bij ons is dat laatste geen item geweest', aldus De Jong, die op de topscorerslijst wel ploeggenoot Memphis Depay moest voorlaten, in gesprek met de NOS. 'We doen wat het belangrijkste is voor het team. Dat we in de laatste minuut alsnog gewonnen hebben, is alleen maar mooi. De ontlading bij de 3-2 betekende dat we de geschiedenisboeken ingaan. Dat is heel mooi', besloot de spits, die toch een klein dompertje constateerde. 'Ik had er eigenlijk twee meer moeten maken. Daar baal ik natuurlijk wel van.'

De topvijf van de meest waardevolle spelers in de Eredivisie:

1.       Luuk de Jong (PSV): 20 doelpunten, 10 assists=30
2.       Hakim Ziyech (SC Heerenveen/FC Twente): 13 doelpunten, 16 assists=29
3.       Memphis Depay (PSV): 22 doelpunten, 5 assists=27
4.       Mark Uth (SC Heerenveen): 15 doelpunten, 10 assists=25
5.       Tjaronn Chery (FC Groningen): 15 doelpunten, 6 assists=21

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.