De Jong maakt misser Hadouir goed voor Roda JC

Roda JC heeft afstand genomen van de degradatiezone door een 2-1 zege op Heracles Almelo. De Limburgers speelden een belabberde eerste en een sterke tweede helft. Marcel de Jong knalde vlak voor tijd de winnende treffer binnen.

Op basis van de tweede helft was de zege van Roda terecht. Heracles was voor rust echter de bovenliggende partij. De gasten uit Almelo voetbalden makkelijker en kwamen ook in de achtste minuut op voorsprong. Everton kopte raak na een hoekschop van Marko Vejinovic.

Pas na de rust gaf Roda gas voor eigen publiek. De Limburgse ploeg speelde in de eerste helft gezapig, maar slaagde er in de tweede helft in Heracles onder druk te zetten en te houden. Dat de gelijkmaker pas in de 75ste minuut viel was een wonder. Invaller Jeanvion Yulu-Matondo miste twee opgelegde kansen.

Het was aanvoerder Davy De Fauw die de stand gelijk trok. De Belgische verdediger schoot raak nadat Birger Maertens een bal niet goed had weggekopt bij Heracles. Roda zette na de gelijkmaker ook aan voor de winst. Tim Breukers veroorzaakte een strafschop door Hadouir onderuit te halen. Het slachtoffer schoot de penalty echter hoog over.

Vlak voor tijd kreeg Heracles uit het niets nog een kans op de overwinning. Invaller Samuel Armenteros kwam oog in oog te staan met Przemyslaw Tyton, maar de Poolse Roda-keeper sleepte zijn ploeg er doorheen. Kort daarop besliste Marcel de Jong de wedstrijd zelfs nog in Limburgs voordeel door hard en droog raak te knallen.