De Jong maakt indruk bij debuut voor LA Galaxy

Reacties

Nigel de Jong (31) maakte zaterdag zijn eerste minuten voor Los Angeles Galaxy. De middenvelder heeft zich direct van zijn goede kant laten zien.

De Jong maakt indruk bij debuut voor LA Galaxy

Kort na rust werd De Jong naar de kant gehaald in de vriendschappelijke wedstrijd tegen San Jose Earthquakes, dat met 1-0 ten onder ging op Cashman Field in Las Vegas. De 52 minuten waren genoeg om indruk te maken.

'Je heb hem vandaag gezien, hè', vertelde spits Robbie Keane na afloop over De Jong, die begin februari AC Milan verruilde voor LA Galaxy. 'De manier waarop hij de bal verovert en dan snel doorspeelt aan mij, Steven Gerrard of Giovani dos Santos. Hij vult die kleine ruimtes en schakelt direct twee, drie spelers uit. Hij gaat zonder twijfel een enorme impact maken bij LA Galaxy.'

De Ierse international wees ook op het sobere spel van De Jong. 'Hij ontlast de laatste vier. Hij pakt de bal af en speelt die naar medespelers enkele meters verderop. Soms maken mensen het zich wat passing betreft moeilijker dan nodig. Vaak is een korte pass effectiever dan welke pass dan ook.'

Het oefenduel was voor LA Galaxy ter voorbereiding op het duel met Mexicaanse Santos Laguna in de CONCACAF-Champions League, waarvan op 24 februari het eerste duel staat gepland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.