De Jong laat zich weer zien op trainingsveld Newcastle

Reacties

Na maanden vol tegenslag is er eindelijk weer goed nieuws voor Siem de Jong. De aanvallende middenvelder van Newcastle United keerde dinsdag terug op het trainingsveld.

De Jong laat zich weer zien op trainingsveld Newcastle

Via social media liet de ex-Ajacied al weten blij te zijn om weer het gras onder zijn voeten te kunnen voelen. 'Eindelijk mijn voetbalschoenen weer aan! Eerste sessie buiten', meldde De Jong via Instagram. Hoewel het slechts een lichte training betrof en De Jong nog lang niet wedstrijdfit is, betekende het wel weer een opsteker voor hem en zijn werkgever.

Nadat hij begin juli werd overgenomen van Ajax, maakte De Jong vrijwel direct indruk. Hij scoorde bij zijn officieuze debuut en werd meteen aangewezen als reserve-aanvoerder. Door een kuitblessure moest hij de seizoenstart missen, waarna hij tegen Aston Villa en Crystal Palace wél mee kon doen. Vervolgens liep hij echter een liesblessure op, die hem al sinds begin september aan de kant houdt.

Grotendeels zonder De Jong maakt Newcastle United een bizar seizoen door. De ploeg waar ook Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat spelen, speelde in de eerste zeven wedstrijden vier keer gelijk en verloor drie keer. The Magpies bivakkeerden zodoende in de onderste regionen, maar hebben zich door vijf opeenvolgende overwinningen opgewerkt tot de vijfde plek. Een terugkeer van De Jong zou nog meer goed nieuws zijn voor hemzelf en manager Alan Pardew.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.