De Jong krijgt bij zege schaal uit handen van Rob de Wit

Mocht Ajax zich zondag in het thuisduel met Willem II tot kampioen kronen, dan zal Rob de Wit de schaal overhandigen. De 49-jarige aanvaller van weleer kwam tussen 1984 en 1986 voor de Amsterdammers uit.

De Jong krijgt bij zege schaal uit handen van Rob de Wit

De Wit ontpopte zich in Amsterdam al snel tot publiekslieveling. Maar aan zijn loopbaan kwam in 1986 door een hersenbloeding een abrupt einde.

Als het aan aanvoerder Siem de Jong ligt, mag De Wit aan de bak zondag en krijgt hij uit zijn handen de kampioensschaal. De middenvelder verwacht dat Ajax om 14.15 de benodigde overwinning op de Tilburgers heeft gepakt.

'Er heerst veel vertrouwen. We hebben tegen NAC laten zien dat we ons onder de druk uit kunnen voetballen en zijn er klaar voor', aldus de clubtopscorer (11 goals). 'De kampioenswedstrijd van 2011 tegen Twente was veel meer beladen. Willem II is ook een ander soort tegenstander.'

'Ik denk niet dat ze vol op de aanval spelen. Eerder verdedigend en loerend op de counter', verwacht De Jong een verdedigend Willem II. De Ajax-aanvoerder hoopt net als in de twee laatste kampioensduels met VVV-Venlo (2012, 2-0) en FC Twente (2011, 3-1), waarin hij beide keren tweemaal trefzeker was, ook nu het net weer te vinden. 'Het is al wat als je drie keer achter elkaar kampioen wordt', besluit hij.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen