De Jong kopt PSV naar oefenzege op Saint-Étienne

PSV heeft de oefenwedstrijd tegen Saint-Étienne van woensdagavond winnend afgesloten. De ploeg van trainer Phillip Cocu was met 1-2 te sterk voor de Franse subtopper.

De Eindhovenaren traden aan met jeugdspelers Damian van Bruggen, Ramon Pascal Lundqvist en Menno Koch in de basis. Verder koos Cocu voor spelers die vast deel uitmaken van het eerste elftal. Gastón Pereiro ontbrak vanwege een lichte blessure en ook nieuwkomer Daniel Schwaab was er nog niet bij.

In de 21ste minuut nam PSV de leiding via Luciano Narsingh, die met een bekeken schuiver scoorde. Saint-Étienne, waar Oussama Tannane (ex-Heracles Almelo) in de basis stond, kwam tien minuten later op gelijke hoogte. Bryan Dabo scoorde uit een corner.

Toch was het PSV dat uiteindelijk met een overwinning van het veld stapte. Na een uur spelen kopte de ingevallen Luuk de Jong een hoekschop van Jorrit Hendrix snoeihard tegen de touwen. Cocu greep de tweede helft verder aan om talenten als Suently Alberto, Rai Vloet en Dante Rigo speeltijd te gunnen. Saint-Étienne raakte nog een keer de lat, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer.

Bekijk hier het volledige schema van de voorbereiding van PSV.