De Jong kandidaat bij Jong Oranje en Go Ahead Eagles

Reacties

Jean-Paul de Jong (44) is in beeld bij zowel de KNVB als Go Ahead Eagles. Vanuit Zeist is geïnformeerd of de huidige coach van FC Eindhoven trek zou hebben in een baan als coach van Jong Oranje, terwijl de Deventenaren in de voormalige middenvelder een kandidaat-opvolger van de onlangs vertrokken Foeke Booy zien.

De Jong kandidaat bij Jong Oranje en Go Ahead Eagles

Met Eindhoven bezet De Jong momenteel de tweede plaats in de Jupiler League. Onlangs verlengde de succescoach zijn contract met een jaar bij de Brabanders.  Vorig seizoen plaatste De Jong zich ook al voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, maar ging het in de eerste ronde tegen Sparta Rotterdam mis.

Bij Jong Oranje diende Adrie Koster in oktober zijn ontslag in. Sindsdien neemt Remy Reijnierse de honneurs waar.  Bij Go Ahead krijgt voormalig assistent Dennis Demmers tot het einde van het seizoen de taak de ploeg te behoeden voor degradatie.

Eindhoven is bereid zich coulant op te stellen. Om De Jong los te weken zou een afkoopsom van anderhalve ton betaald moeten worden.

Omdat Robby Alflen en FC Utrecht aan het einde van het seizoen uit elkaar gaan, wordt De Jong ook gezien als een van de mogelijke kandidaten in de Domstad. 'Dat ik word gezien als topkandidaat zegt iets over de prestaties bij FC Eindhoven', zei hij daarover recent in gesprek met VI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.