De Jong in beeld bij Ajax door naderend vertrek Sigthórsson

Reacties

Na het vertrek van aanvoerder Siem de Jong naar Newcastle United, lijkt Kolbeinn Sigthórsson de volgende speler te worden die Ajax gaat verlaten. De 24-jarige IJslandse spits staat in de nadrukkelijke belangstelling van Queens Park Rangers.

De Jong in beeld bij Ajax door naderend vertrek Sigthórsson

De Engelse club heeft zich inmiddels officieel gemeld bij de Amsterdamse leiding. Sigthórsson heeft nog een eenjarig contract, waardoor Ajax zeker zal meewerken aan een transfer. 'Bij zijn vertrek zullen we ons wel gaan beraden op een nieuwe aanvaller', zegt trainer Frank de Boer. Onder anderen Luuk de Jong (23) staat op het lijstje van de landskampioen. De spits mag bij Borussia Mönchengladbach uitkijken naar een andere werkgever en wordt ook nadrukkelijk gevolgd door PSV.

De kans is groot dat Ajax de competitie begint zonder de WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman. 'Zij krijgen na het WK sowieso drie weken vakantie', aldus De Boer. 'Eenmaal terug moet je toch twee weken voorbereiding erbij optellen, dus dan zit je op half augustus.' Ook de geblesseerde Ricardo van Rhijn is voorlopig niet beschikbaar.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.