De Jong houdt moed: 'Boven De Graafschap eindigen'

Henk de Jong bleef na de kansloze 2-0 nederlaag bij FC Groningen positief. De trainer gaat er nog steeds vanuit dat SC Cambuur ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

De voorsprong van Cambuur op nummer laatst De Graafschap bedraagt nog maar één punt. In Groningen hadden de mannen van De Jong eigenlijk geen moment uitzicht op een positief resultaat. 'Met name de eerste helft was teleurstellend. De ene helft van de ploeg wilde vooruit, de andere helft wilde terug. Daardoor onstond er heel veel ruimte op het veld.'

'Na rust hebben we wat meer ons eigen spel gespeeld, maar je zag dat Groningen de betere was. Zij zijn op bepaalde posities net iets beter. Na de tweede goal had de eindstand ook hoger kunnen uitvallen. Wij weten dat we het moeilijk hebben, maar er lagen kansen om Groningen pijn te doen. Hun publiek begon ook te morren. Daar moeten we meer mee doen, maar daar zijn we kwalitatief niet goed genoeg voor op dit moment', luidde de harde conclusie van De Jong tegenover FOX Sports.

Toch verwacht de trainer van de club uit Leeuwarden dat Cambuur zich zal handhaven. 'We gaan niet akkoord met degradatie. We moeten boven De Graafschap eindigen en dan vier goede wedstrijden neerzetten in de play-offs, dan speel je volgend seizoen gewoon weer Eredivisie. Niet als laatste eindigen, dat is het belangrijkste. Daar is Cambuur toe veroordeeld. We moeten er gewoon inblijven.'