De Jong hoop in bange dagen Newcastle United

Reacties

Siem de Jong scoorde zaterdagmiddag meteen bij zijn rentree voor Newcastle United. Manager John Carver ziet in hem de ontbrekende schakel in de kwakkelende ploeg waar ook Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Tim Krul deel van uitmaken. Zelf bleef de 26-jarige middenvelder na zijn eerste optreden in acht maanden bescheiden.

De Jong hoop in bange dagen Newcastle United

De Jong kwam op 30 augustus voor het laatst in actie voor Newcastle, dat hem afgelopen zomer overnam van Ajax. Dat hij sindsdien aan de kant stond door een zware hamstringblessure en een ingeklapte long, was vanmiddag niet te merken. De ex-Ajacied liet bij een voorzet van Jack Colback zien, dat hij zijn balgevoel nog niet is verleerd. De bal verdween met een beheerste volley in één keer in de lange hoek.

Desondanks verloor Newcastle voor de zevende keer op rij in de Premier League (2-3 tegen Swansea City) en is het nog altijd niet helemaal zeker van handhaving, vooral als het zo doorgaat met verliezen. Dat is dan ook waar De Jong de focus oplegde na zijn rentree. 'Ik ben blij om weer terug te zijn, maar het draait vandaag niet om mij. Het gaat om het team. We hebben nog een paar lastige wedstrijden voor de boeg. Iedereen is teleurgesteld, maar we moeten blijven knokken om punten te pakken.

Talent
Carver, sinds het vertrek van Alan Pardew begin januari de eindverantwoordelijke, is ervan overtuigd dat De Jong daarin een belangrijke rol gaat spelen. 'Je hebt creatieve spelers nodig om wedstrijden te winnen', vertelde Carver. 'Hij is een talent, hij ademt kwaliteit. Hij is zo'n slimme voetballer en technisch erg goed. We kunnen het team om hem heen bouwen', aldus Carver.

De manager van Newcastle raakte tweeënhalf jaar geleden al onder de indruk van De Jong, toen de Oranje-internatonal in de Champions League 2012/13 voor Ajax twee keer scoorde tegen Manchester City (2-2). 'Ik weet nog goed dat ik hem toen zag spelen. Ik dacht: Wat een speler is dat. Als hij ook maar iets laat zien wat daarop lijkt, ben ik een gelukkig man.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.