De Jong helpt Milan in waanzinnig duel langs Parma

AC Milan boekte een knotsgekke uitzege op Parma: 4-5. Nigel de Jong was met een karaktergoal van cruciaal belang voor de Rossoneri, die na twee duels zes punten hebben.

De wedstrijd in Stadio Ennio Tardini was on-Italiaans open en het regende daardoor kansen, doelpunten, fouten én kaarten. De allermooiste goal van de avond was de 3-5 van Jéremy Ménez, die doelman Antonio Mirante van Parma tien minuten voor tijd omspeelde en de bal vervolgens in het doel hakte. De meest absurde was de 4-5. Mattia De Sciglio speelde de bal terug op Milan-doelman Diego López, die zich bij het aannemen van de bal dermate vergaloppeerde dat het leer in het lege doel rolde.

Maar ook Nigel de Jong nam een hoogtepunt voor zijn rekening, met een doelpunt op karakter en inzet. Hij veroverde de bal in de 69ste minuut op eigen helft, stoomde daarna op naar het vijandige doelgebied en verschalkte Mirante. Het stond na zijn goal 2-4, na doelpunten van Antonio Cassano, Felipe (Parma), Giacomo Bonaventura, Ménez en Honda (Milan). De treffer van De Jong kwam net nadat Milan met tien man was komen te staan, door rood (twee keer geel) voor Daniele Bonera. Parma haalde het einde ook niet met elf spelers, want bij die club kreeg Felipe twee gele kaarten.

Door de zege nestelt Milan, waar Marco van Ginkel op de bank bleef, zich met zes punten uit twee duels naast AS Roma en Juventus aan kop van de Serie A. Parma is na twee duels nog puntloos.